Cinci alimente sănătoase pe care le putem consuma toamna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna este prin definiţie unul dintre cele mai bogate anotimpuri cu fructe şi legume, prin urmare ar trebui să ne fie uşor să ne asigurăm necesarul de minerale şi vitamine pentru această perioadă rece. Vă propunem aşadar o listă cu cele mai bune fructe şi legume pe care le puteţi consuma toamna.

1. Merele

Poate cele mai populare fructe, merele nu ar trebui să lipseasca din meniul niciunei persoane, deoarece au capacitatea să suprime senzaţia de foame, dar şi să asigure organismului necesarul de vitamine (B şi C în mod special). Pe lângă o întărire a sistemului imunitar, merele sunt recunoscte pentru faptul că întreţin celulele nervoase.

2. Strugurii

Supranumiţi şi „elixirul tinereţii”, strugurii sunt alte fructe extrem de benefice pentru sănătate noastră. Chiar dacă se consideră că ar conţine multe calorii, un ciorchine de struguri poate asigura unei persoane necesarul de energie pentru o zi întragă. Mai mult decât atât, strugurii conţin o substanţă numită resveratrol, care declanşează în organism producerea hormonului „adiponectină” ce are ca efect protejarea vaselor de sânge.

3. Nucile

Alte fructe care ne pot menţine sănătoşi pe timpul toamnei sunt şi nucile, bogate în acizi graşi omega 3. Acestea au capacitatea de a proteja inima şi întreg sistemul cardiovascular.

4. Dovlecei

O legumă de această dată pe care o regăsim din belşug toamna este dovleacul. Indiferent dacă îi prăjim, coacem sau îi fierbem, dovleceii sunt plini de fibre, carbohidraţi, beta-caroten şi magneziu. Aceste legume sunt ideale în vederea tratării afecţiunilor intestinale şi până la dureri articulare.

5. Sfecla roşie

Tot o leguma sănătoasă pe care o putem consuma toamna este şi sfecla roşie, un ajutor de nădejde în detoxifierea ficatului. Pe lângă acest lucru, sfecla roşie este recunoscută pentru faptul că întăreşte sistemul imunitar şi ajută la crearea de noi globule roşii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite