Cinci tipuri de seminţe care ar trebui introduse în dietă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diverse tipuri de seminţe pot furniza organismului nutrienţi importanţi în susţinerea stării de sănătate. Ele pot fi consumate ca atare sau adăugate în felurile de mâncare preferate.

1.Seminţele de dovleac şi cele de floarea-soarelui sunt gustări foarte populare printre români. Sunt şi foarte sănătoase, dau asigurări nutriţioniştii care avertizează însă că ar trebui, ca de fiecare dată, să fim atenţi la cantităţi. Seminţele de dovleac, de exemplu sunt bogate în magneziu – un mineral important care susţine starea de sănătate, ajută organismul să-şi păstreze energia, puterea şi forţa musculară. Pot fi consumate ca atare, dar şi adăugate în salate, supe sau cereale, potrivit site-ului de ştiri medicale webmd.com.

2.O porţie de seminţe de floarea-soarelui conţine jumătate din doza zilnică necesară de vitamina E, potrivit aceleiaşi surse. Totodată, acest tip de seminţe sunt bogate în acizi graşi sănătoşi. Pot fi adăugate în diverse feluri de mâncare pentru a obţine un gust mai bun sau nutrienţii de care avem nevoie.

Imagine indisponibilă

3.Seminţele de in sunt consumate de oameni de foarte multă vreme. Dacă avem o dietă săracă în peşte, seminţele de in pot furniza necesarul de acizi graşi omega-3, grăsimi sănătoase utile pentru sistemul cardiovascular. Totodată, sunt o sursă bogată de fibre.

4.Seminţele de susan nu au un rol doar de décor aşa cum am putea crede. Uleiul de susan care se poate adăuga în salată este o sursă de acizi graşi care ajută la diminuarea colesterolului rău. Totodată, seminţele de susan sunt bogate în fibre şi proteine.

5.Seminţele de chia sunt considerate astăzi un superaliment şi nu fără motiv. Două linguri din aceaste semniţe conţin 10 grame de fibre. Trecute prin mixer, pot constitui un adaos gustos în iaurturi sau legume. Puse în lichide – sucuri sau lapte – se înmoaie şi pot fi pasate.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite