Dietă şi Fitness

articolul anterior articolul urmator

Cum să previi deshidratarea la vârstele înaintate

0
14 Jun 2017 17:44:40
Autor: Alexandra Tudor
Nu mânca imediat după ce ai băut apă, ci la 30 de minute după aceea.
Nu mânca imediat după ce ai băut apă, ci la 30 de minute după aceea.

Odată cu înaintarea în vârstă, te poţi confrunta nu doar cu anumite probleme de sănătate, ci şi cu deficitul de apă. Persoanele de vârsta a treia, deoarece nu mai au senzaţia de sete atât de pronunţată ca în tinereţe, nu mai beau suficiente lichide, iar organismul suferă, deshidratându-se.

Se spune că nu trebuie să bem doar când ne este sete ci să avem grijă să ne hidratăm pe tot parcursul zilei, începând de dimineaţă, după ce ne-am trezit. Primul semnal pe care-l transmite corpul când este deshidratat este apariţia poftei de apă.

Seniorilor li se recomandă să bea cam 8 pahare de lichide pe zi, aici intră următoarele: apa plată, supele şi ciorbele, sucurile naturale, legumele şi fructele proaspete şi ceaiurile.

Aminteşte-le de importanţa consumului de lichide

Dacă ai în casă o persoană trecută de 60 de ani, spune-i că este important ca, în fiecare zi, pe lângă a bea apă să-şi ia lichide şi din diferite alimente: fructe, legume, ceaiuri.

După această vârstă, oamenii trebuie să înveţe să anticipeze setea. Nu trebuie să bea pahar după pahar cu apă, ci să se hidrateze treptat, prin înghiţituri mici pentru că un consum mare de lichide efectuat de-odată poate produce dilatarea stomacului şi astfel să limiteze senzaţia de sete.

Ştiai că...

... potrivit statisticilor, nivelul de apă din corp scade pe măsură ce îmbătrâneşti? La bărbaţi se vorbeşte de un conţinut de apă în organism de 52%, iar la femei de 46%, relatează aide-soignant.com.

Dozarea apei

Începe cu 1-2 pahare de apă imediat după ce te-ai trezit, astfel combaţi constipaţia. Nu mânca imediat după ce ai băut apă, ci la 30 de minute după aceea. Unele persoane obişnuiesc ca la micul dejun, dar şi la cină, să bea un ceai din plante medicinale, aşadar e vorba de încă 2 căni cu lichide.

Află pe clicksanatate.ro care sunt complicaţiile deshidratării!

Înlocuieşte siropul de tuse cu suc de ananas!

Cum să obţii şi să întreţii un bronz sănătos

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările