Cum putem menţine cafeaua proaspătă şi aroma sa intensă
0Povestea cafelei poate fi plasată în Antichitate, cu toate că primele referinţe consemnate în ce priveşte consumul delicioasei băuturi datează din secolul al IX-lea.
La începuturile sale, cafeaua era văzută drept un aliment deoarece triburile africane amestecau boabele măcinate de cafea cu grăsimea animală pentru a obţine un produs alimentar.
Niciodată nu strică amintirea unor sfaturi practice pentru care să ajute la menţinerea cafelei proaspete şi a unei arome intense:
1.Cafeaua măcinată sau boabe îşi păstrează mai bine prospeţimea şi aroma dacă este ţinută la frigider sau în congelator.
2.Cafeaua îşi intensifică aroma imediat după măcinare. Astfel, în borcanul unde o păstraţi puneţi puţină sare pe fund pentru a menţine aroma
3.Cafeaua prăjită, de calitate, are culoarea tutunului – galben-ruginiu. Bobul este mat, aspru la pipăit, tare.
4.Când cafeaua este prea lucioasă, este semn că a fost unsă cu grăsime, ca să i se mărească greutatea.
5.Cafeaua dobândeşte o aromă mai intensă dacă în pulberea măcinată amestecăm o bucăţică de ciocolată înainte de a fi pusă cafeaua în apa fierbinte.
6.La fel ca şi cazul preparării de produselor care conţin cacao, putem fierbe de două ori cafeaua pentru a fi mai groasă şi mai aromată