De ce sunt bune coacăzele negre?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coacăzele negre sunt fructe bogate în vitamine şi minerale, având proprietăţi terapeutice dacă sunt consumate, în special, dimineaţa, pe stomacul gol.

Coacăzele negre sunt mult prea bune pentru a fi „retrogradate” şi folosite la gemuri şi compoturi. Consumarea lor fără a le îngheţa sau prepara ca dulceaţă păstrează toată puterea fructului propriu-zis, oferind celui care le mănâncă un gust energic şi intens pe care alte fructe nu-l pot egala.

Doar o mână de coacăze negre aduce culoare deserturilor de vară, dar şi un gust care nu poate fi înlocuit. În plus, beneficiile coacăzelor negre sunt numeroase.

Principala vitamină a coacăzelor negre este retinolul, secondată de vitamina E. La acestea se adaugă nivelul de vitamina C, coacăzele fiind o sursă extrem de bogată de vitamina C – conţin de trei ori mai mult decât portocalele – şi compuşi fenolici, în special antociani.

Coacăzele sunt recomandate mai ales persoanelor care suferă de artrită, reumatism şi gută pentru că acţionează împotriva hipertensiunii arteriale, tratează tuberculoza pulmonară şi tratează faringitele granulomatoase,iar datorită efectelor anti-inflamataoare, coacazele negre reduc sensibilitatea infecţiilor respiratorii, renale, intestinale.

Aceste fructe sun benefice pentru  sănătatea cardiovasculară şi a creierului, precum şi protecţia împotriva problemelor legate de vedere. De asemenea, compuşii fenolici ajută la prevenirea tractului urinar şi ameliorarea simptomelor.

Pe lângă cele menţionate mai sus, coacăzele negre previn durerile şi întinderile musculare, facilitează digestia şi scad nivelul acidului uric şi al colesterolului.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite