Dietă şi Fitness

articolul anterior articolul urmator

De ce este indicat să consumăm sfeclă roşie

2
5 Nov 2013 05:24:01
Autor: Radu Eremia
Sfecla roşie creşte rezistenţa la efort. FOTO: Shutterstock
Sfecla roşie creşte rezistenţa la efort. FOTO: Shutterstock

Sfecla roşie este una din legumele recunoscute pentru proprietăţile sale în tratarea bolilor de ficat şi de sânge, lupta împotriva cancerului, pentru conţinutul ridicat de vitamine, minerale si fibre care stimulează sistemul imunitar, echilibrează organismul si reduce procesul de îmbătrânire.

Sfecla roşie are în compoziţia sa multe substanţe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, zinc şi antioxidanţi.

Principalele beneficii ale sfeclei roşii:

1. Este un puternic detoxifiant al organismului:  stimulează tranzitul intestinal şi curăţă ficatul de toxine.

2. Ajuta la scăderea nivelul zahărului în sânge.

3. Are un conţinut ridicat de fier şi previne bolile de sânge.

4. Blochează cancerul prin alterarea ratei de respiraţie a celulelor canceroase, fiind eficientă mai ales în cazul cancerului de colon.

5.Sfecla roşie este un remediu eficient pentru bolile de ficat.

6. Este o sursa importanta de potasiu si acid folic, vitamina B9, cu ajutorul cărora scade tensiunea arteriala. Acidul folic conţinut de sfecla roşie este foarte bun pentru femeile gravide pentru ca scade riscul apariţiei malformaţiilor congenitale.

7. Previne şi tratează bolile de inima

8. Elimina surplusul de apă din organism

9. Creşte rezistenţa la efort

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Marius Chelaru
5.11.2013, 09:02:19

"2. Ajuta la scăderea nivelul zahărului în sânge. Singura contraindicaţie privind consumul sfeclei roşii este adresată persoanelor diabetice deoarece acest tip de legumă are un conţinut mare de zahăr." Nu inteleg nimic. Pe de-o parte scade nivelul zaharului din sange in acelasi timp in care il mareste. Dubios.

Paul Vladoianu
5.11.2013, 10:59:34

ca sa scada trebuie sa fie mare intai :)))))) e normal

Modifică Setările