Dietă şi Fitness

articolul anterior articolul urmator

De ce este periculoasă cafeaua decofeinizată. Ce produse chimice se folosesc în procesul decofeinizării

3
2 Jan 2021 16:05:25
Autor: Viorica Marin

Consumul de cafea decofeinizată poate şi el să aibă câteva riscuri pentru sănătate, chiar dacă nu conţine cofeină, avertizează mulţi medici şi nutriţionişti.

Adesea, chiar dacă despre cafeaua decofeinizată se spune că este o alternativă sănătoasă la cea cofeinizată, mulţi nutriţionişti şi medici nu sunt de acord. Ei spun că poate fi la fel de nocivă pentru sănătate.
 
În primul rând, bând cafea fără cofeina, este posibil să ingeraţi produse chimice periculoase. Boabele de cafea conţin în mod natural cofeina, modul prin care a fost îndepărtată fiind dificil, înurma unui proces industrial. 
 
„Boabele sunt înmuiate într-un solvent chimic care eliberează cofeina. Unii dintre solvenţi sunt aceiaşi utilizaţi în diluantul pentru pictură sau dizolvanţi" a explicat William Li, medic, preşedinte şi directore medical la Fundaţia Angiogenesis.
 
Efectele produselor chimice
 
În plus, aceste profuse chimice pot produce probleme de sănătate importante . De exemplu, clorura de metilen nu este un produs chimic uşor. Medicul R. Byakodi subliniază că inhalarea acestei substanţe irită nasul şi gâtul şi afectează sistemul nervos. „Este recunoscut faptul că încetineşte temporar sistemul nostru nervos central", a confirmat medicul AVA Williams. Aceste produse pot afecta sistemul nervos, provoaca artrită rematoidă şi prezintă şi un risc de cancer.
 
Nivelul colesterolului
 
În continuare, cafeaua decofeinizată poate creşte nivelul colesterolului. În plus, oamenii care beau cafea fără cofeină pierd avantajele evidente de a consuma o substanţă naturală, cafeaua are avantaje pentru sănătate, dar cea decofeinizată nu are.  Doctorul Li spune că există «multe substanţe chimice bioactive naturale care stimulează apărarea sănătăţii», care sunt pierdute in timpul decofeinizării.
 
Mai puţin acidă?
 
În cele din urmă, consumând cafea decafeinizată, oamenii îşi păstrează dezavantajele cafelei normale. Potrivit lui William li, cafea decofeinizată conţine întotdeauna 5% cafeină. În concluzie, deşi cafeaua decofeinizată este mai puţin acidă, dieteticianul Noman Imam spune că poate creşte în continuare concentraţia de gastrină serică, care declanşează aciditatea.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

kevin hoher
2.01.2021, 18:19:22

Bah, voi nu aveti de gand sa terminati cu tampeniile? Deci concluzia ar fi cam asa: Cafeaua decofeinizata este mult mai nesanatoasa decat cafeau cu cofeina! Bah, voi mai aveti frati pe acasa? Daca DA, atunci sfatuiti-i sa nu lase mostenitori!

-4 (4 voturi)
IonIon Codreanu
2.01.2021, 22:59:25

În procesele industriale de îndepărtare a cofeinei se folosesc SOLVENȚI, care apoi sunt îndepărtați complet cu suficientă ușurință! În rest, cafeaua decofeinizată de acum, la expresor, se comportă EXACT ca și cafeaua cu cofeină. Doar că nu are efectele cofeinei: revigorare, dar și efecte stresante asupra sistemului cardiovascuar. Articolul este foarte superficial.

Aud Culori
3.01.2021, 01:46:21

Cati medici,nutritionisti...tot atatea pareri.

Modifică Setările