Dietă şi Fitness

articolul anterior articolul urmator

Efectul cafelei asupra sănătăţii. Studiu

2
27 Nov 2019 13:06:46
Autor: Daniela Serb
Cafea dă un plus de energie dimineaţa
Cafea dă un plus de energie dimineaţa

Un studiu realizat independent, dar finanţat de companiile europene de cafea arată că un consum moderat de cafea cofeinizată sau nu poate reduce riscul de sindrom metabolic.

Oameni de ştiinţă de la universităţi din Navarra, Spania, şi Catania, Italia, a identificat o asociere dintre consumul de cafea şi o reducere a diabetului de tip 2, precum şi de hipertensiune arterială, potrivit agerpres.ro care preia AFP.

Este vorba însă de un consum moderat de maximum patru ceşti de cafea pe zi, potrivit aceleiaşi surse. În cazul în care această cantitate se depăşeşte, toate beneficiile pentru sănătate sunt pierdute.

Beneficiile ar fi aduse de polifenolii din cafea, în special acizii fenolici şi flavonoidele.

Sindromul metabolic înseamnă o serie de afecţiuni – obezitate, hipertensiune arterială, nivel ridicat de trogliceride, niveluri scăzute de colesterol, HDL şi rezistenţă la insulină - care, împreună, cresc riscul de diabet, de AVC şi boli cardiovasculare. Un adult din patru este afectat de acest sindrom în Marea Britanie.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ghe Stoian
27.11.2019, 19:53:59

"Consum moderat"=PANA LA PATRU CANI pe zi ?

Sorin Ionascu
28.11.2019, 11:41:41

Ce inseamna, de fapt, "patru ceşti de cafea pe zi"???? Eu unul cunosc nenumarate moduri de preparare a cafelei, fiecare cu alte rezultate in ceea ce priveste concentratia. In plus, ce dimensiune ar trebui sa aiba o ceasca? Un exemplu concludent: o cana de 200ml de cafea lunga, "americana", poate contine mai putine substante active decat un espresso de 20 ml. Si asta luand in consideratie acelasi tip de cafea, ca daca incepem sa luam in calcul faptul ca fiecare marca si tip de cafea are proprietati diferite, deja variabilitatea creste exponential. Sa mai adaug si faptul ca mai conteaza si conditiile de pastrare si vechimea cafelei? Articolul este extrem de vag si de superficial si nu da nicio informatie concreta.