Ei bine, este total adevărat. Specialiştii ne demonstrează cum culoarea reflectă tipul de nutrienţi pe care îi conţin fructele şi legumele.
Fructele şi legumele de culoare roşie – aliatul inimii!
Fructele şi legumele de culoare roşie conţin licopen, un antioxidant puternic ce stimulează regenerarea celulelor, opreşte inflamaţiile, ajută la reducerea nivelului de colesterol şi păstrează glicemia la un nivel optim.
Mai mult, acest antioxidant este completat şi de o varietate de nutrienţi ce asigură tonifiere vasculară, reduc tendinţa de coagulare a sângelui şi previn ateroscleroza: antocianine, vitamina E, niacina şi complexul de vitamine B.
O condiţie obligatorie pentru a asigura beneficiile esenţiale ale acestor alimente asupra sistemului cardiovascular este că ele să aibă atât coaja, cât şi pulpa roşie: roşii, cireşe, zmeură, căpşuni, mere roşii, ardei gras roşu, ceapă roşie, măceşe, rodii, sfeclă.
Piele şi ochi sănătoşi cu alimentele portocalii şi galbene
Culoarea acestor fructe şi legume se datorează betacarotenului, nutrientul din care este sintetizată vitamina A. Supranumită şi „vitamina pielii”, aceasta are proprietăţi variate de refacere a epidermei, stimulare a producţiei de colagen. Ea asigură protecţie naturală împotriva arsurilor solare şi nu în ultimul rând, îmbunătăţeşte vederea.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
1 Comentariu
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Fructele si legumele sunt indicate zilnic pentru ca ne ofera aportul energetic necesar hranirii celulare.