Dietă şi Fitness

articolul anterior articolul urmator

Metode de renunţare la fumat. Se scumpesc şi ţigările electronice

1
17 Mar 2015 22:52:05
Autor: Redacţia Adevărul
Metode de renunţare la fumat. Sunt medici care spun că ţigările electronice nu te ajută să te laşi de fumat
Metode de renunţare la fumat. Sunt medici care spun că ţigările electronice nu te ajută să te laşi de fumat

Începând de anul viitor, Guvernul vrea să ceară ca acciza pe tutun să fie plătită şi de cei care vând ţigări electronice.

Această acciză, care e posibil să se aplice de anul viitor, va fi în cuantum de 0,5 lei/mililitru pentru lichidul care conţine nicotină şi de 384 lei/kilogram pentru tutunul conţinut în produse din tutun încălzit. 
 
Potrivit reprezentanţilor Guvernului, această măsură „este dictată de practicile la nivel european şi discuţiile în grupurile de lucru din cadrul Comisie, pe taxarea altor produse desinate fumatului”. 
 
„Vor fi introduse, printre produsele accizabile, produsele din tutun încălzit care, prin încălzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fără a avea loc combustia amestecului de tutun şi lichidele cu conţinutul de nicotină destinate inhalării cu ajutorul unui dispozitiv electronic de tip „Ţigareta electronică”, se arată în propunerea Guvernului. 


Metode de renunţare la fumat. Cât de sănătoasă e ţigara electronică

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că un fumător ar avea 60% şanse să renunţe la ţigări dacă le înlocuieşte cu cele electronice. Însă reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spun că ţigara electronică nu poate fi trecută pe lista de metode de renunţare la fumat. 
 
Un alt studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Portland, Statele Unite, prezentat în revista de specialitate New England Journal of Medicine, arată că atunci când ţigara electronică este încălzită la maximum, aburul cu nicotină poate conţine formaldehidă, substanţă care face ca ţigările electronice să fie de la 5 până la 15 ori mai cancerigene decât tutunul. 


Metode de renunţare la fumat. Câteva soluţii practice

Dependenţa de nicotină nu este o boală pe care să o tratezi cu „binişorul”. De obicei, cei care se gândesc la una dintre metodele de renunţare la fumat şi fumează mai puţin, îşi păstrează ţigările fix pentru momentele plăcute ale zilei: dimineaţa la cafea, după masă sau la un vin cu prietenii. Prin această metodă de renunţare la fumat nu fac altceva decât să prelungească perioada de sevraj.
Dacă vreţi să renunţaţi la fumat, iată câteva soluţii care să vă taie pofta de tutun propuse de specialiştii care dau ajutor celor care vor să renunţe la acest viciu: 
 
Metode de renunţare la fumat. Bomboanele mentolate. Gustul mentolat diminuează nevoia de a inhala fumul ţigărilor. De aceea, atunci când vrei să fumezi o ţigară e bine să ai la îndemână o bomboană mentolată. 
 
Metode de renunţare la fumat. Paharul cu apă. Unii specialişti îţi recomandă să-ţi imaginezi faptul că apa elimină toate toxinele ţigărilor. Însă dacă bei câte o gură de apă s-ar putea să înlocuiască şi gestul de a duce ţigara la gură.
 
Metode de renunţare la fumat. La fel ca şi paharul de apă, boabele de struguri ar putea înlocui gestul de a duce ţigara la gură. În plus, strugurii au şi foarte mulţi antioidanţi, iar fructele, în general, reduce pofta de fumat.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

radu bradeanu
18.03.2015, 13:04:22

Din experiența celor care s-au lăsat de tutun(și a mea),singura metodă infailibilă este voința seacă și bruscă de a nu mai fuma dintr-o dată.Deci trebuie „să vrei„ cu adevărat să te lași.Metoda cu țigara electronică este praf în ochi.

-1 (1 vot)
Modifică Setările