Nutriţionistul recomandă ca pâinea să fie făcută cu maia, conform procedeelor tradiţionale.
„Făina ar trebui să nu fie atât de albă şi rafinată, să ne intoarcem la procedeele tradiţionale de preparare a pâinii. În goana noastră de a face totul cât mai repede nu mai avem nici timp, nici răbdare să lăsăm pâinea la dospit, lucru foarte important. Pâinea cu maia, lăsată la dospit nu dă intoleranţă la gluten pentru că bacteriile din maia metabolizează deja o parte din gluten. Este o pâine mai uşor de digerat", a explicat medicul Mihaela Bilic într-o emisiune TV, potrivit DC Medical.
„Oamenii care suferă de boala celiacă ar da orice să mănânce o coajă de pâine, spre deosebire de multe persoane sănătoase care aruncă pâinea la gunoi. Merită să te bucuri de un lucru pe care organismul tău îl tolerează. Sunt oameni care şi-ar dori să facă asta şi nu pot, iar noi ne comportăm ca nişte copii râzgâiaţi cărora li s-a urât cu binele", a mai spus nutriţionistul.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
1 Comentariu
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
WOW ! E tare stirea asta....