Dietă şi Fitness

articolul anterior articolul urmator

Mihaela Bilic, despre cum putem mânca pizza fără să ne îngrăşăm: „Este o mâncare atât de nevinovată“

6
11 Nov 2020 12:14:03
Autor: Lizeta Oprea
Nutriţionistul Mihaela Bilic în studioul Adevărul Live
Nutriţionistul Mihaela Bilic în studioul Adevărul Live

Nutriţionistul Mihaela Bilic a vorbit într-un interviu recent despre valoarea nutritivă a sandwich-urilor şi pizza, explicând că nu sunt cele mai rele alimente, dacă cel care le consumă respect câteva condiţii.

Pizza, unul dintre alimentele cele mai controversate  când vine vorba despre siluetă, este catalogată drept „o mâncare nevinovată”, de către nutriţionistul Mihaela Bilic. Specialistul atrage însă atenţia că cel care o consumă nu trebuie să aibă un stil de viaţă sedentar.

„Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înţeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, şi chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine. E o mâncare a săracului... cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, şi dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simţurile noastre sunt înnebunite după această combinaţie.

Este săţioas, hrănitor, este la îndemâna oricui. Şi până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem nişte brânză şi câteva, atenţie, bucăţi de şunculiţă.

Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, şi aş spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo – un amestec de grăsime cu făină, care este de uşor să fie transformat în depozite de grăsime şi în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului.

Aici vine fairplay-ul nostru metabolic şi strict partea de arderi. În momentul în care ne permitem, sau avem o muncă fizică grea, sau, eu ştiu, facem sport mult, putem să mâncăm liniştiţi. Adică e partea aia de făinoase din farfurie. Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine, sau jumătate de pizza fără probleme.“, a declarant nutriţionistul, la Digi24.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

President Elect Spaima Vitelor
11.11.2020, 14:03:12

Bilic, spaima veganilor, loveste din nou! :)))))))))))))) Postati mai des opiniile doamnei Bilici, este orientata strict spre oameni, si e la polul opus al sarlatanilor care distrug vietile oamenilor cu retete si antrenamente magice de slabit pe bani grei!

-7 (13 voturi)
Ionel Marcu
11.11.2020, 17:39:10

Da, dar pizza poate fi încadrată la „junk food, e 90% făină albă! Ce mi-e o pizza, ce mi-e un hamburger sau sandwich!

-2 (4 voturi)
President Elect Spaima Vitelor
11.11.2020, 18:10:22

Faina este majoritar carbohidrati, acestia vor fi transformati si depusi in stratul de grasime(tesutul adipos), in conditiile in care capacitatile corpului de a inmagazina energie sunt total pline, adica ficatul si muschii (a treia si ultima e tesutul adipos/ stratul de grasime), iar acest lucru se intampla cand cantitatea de energie care intra in corp(mancarea: grasimi, proteine, carbohidrati. PUNCT) este mai mare decat cantitatea de energie pe care individul o consuma in activitatile zilnice. De exemplu, daca muncesti la lopata toata ziua, atunci mancatul a 4 pizza devine deficit de energie. Un alt aspect important este ca, chiar si la un aport pe minus de energie(dieta..etc), organismul nu-si ia neaparat energia din rezerva numita stratul de grasime, ci din masa de muschi, adica tansforma proteina care constituie muschii in energie astfel rezultand pierderea de volum de muschi, practic scaderea in greutate nu inseamna neaparat ca ai pierdut grasime, ci e posibil ca sa pierzi un procent ingrijorator de muschi raportat la pierderea de grasime. Arsul grasimilor nu se poate face fara oxigenare puternica(ritmul respiratiei ridicat, insa nici f mult) si fara ritmul inimii accelerat(insa nici prea tare), si cu ficatul si muschii aproape goliti de rezervele inmagazinate de energie. Doar asa, energia inmagazinata in stratul de grasime va fi transformata de ficat in energie pura(glucoza daca-mi amintesc bine), folosind oxigenul pt a desface molecula ce vine din stratul de grasime si rezultand CO2(dioxid de carbon) expirat prin respiratia cu ritm ridicat si H2O(apa) adica transpiratia. Atentie: daca mananci pana te apuca transpiratiile, aia nu se cheama slabire, ci ca mananci ca.......

-2 (4 voturi)
Trevor Bambooski
11.11.2020, 16:08:36

Cainele meu este mai specialist in nutritie decatmohaela bilic.

-2 (2 voturi)
President Elect Spaima Vitelor
11.11.2020, 18:13:08

Asta spune multe despre tine, nu despre caine....

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările