Modalitatea cea mai sănătoasă de preparare a alimentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Varietatea de alimente de care dispui astăzi la orice pas poate fi un plus sau un minus când vine vorba de sănătatea ta. Modul de gătire al alimentelor a stârnit întotdeauna controverse. Dar care variantă este mai sănătoasă şi complexă din punct de vedere nutriţional?

Prin fierbere câştigi mai mulţi nutrimenţi

Atât legumele, cât şi fructele pierd considerabil din vitamine în momentul fierbierii, dar dezvoltă alţi nutrimenţi.

Carnea şi toate celelalte produse animale nu vor putea să fie mâncate crude niciodată pentru a aduce un plus de energie sau sănătate corpului tău. Dacă iei o bucată de carne şi o asezonezi cu ierburi, condimente şi o salată de legume, obţii o masă sănătoasă.

Alegi să consumi mai des alimente fierte? Nu arunca niciodată zeama în care au fiert legumele! Aceasta conţine toate substanţele pierdute de legume prin prepararea termică. Dacă vrei să faci doar o garnitură de legume, ai 2 variante: ori pui legumele în apa gata clocotită (ca să nu rămână chiar fără vitamine), ori refaci meniul şi, cu zeama în care ai fiert legumele de garnitură, faci şi o supă ori ciorbă sau un sos. Prin fierbere, ai o variantă sănătoasă prin care mâncărurile ies mai gustoase, fără a apela la prea multe grăsimi. Deci, din punctul de vedere al nutriţioniştilor, gătitul înăbuşit este cel mai sănătos.

Dacă vrei ca legumele să nu-şi piardă gustul, culoarea, mineralele şi vitaminele atunci alege să prepari bucatele tale la aburi.

Coacerea aduce frăgezimea şi gustul bun

Cea mai bună variantă de gătit dar care necesită o perioadă mai mare de timp pentru preparare. Însă prin coacere atât carnea cât şi legumele capătă un gust mult mai bun.  Nici nu este nevoie să mai adaugi ulei deoarece carnea are suficientă grăsime cât să se facă în propriul suc, eventual mai poţi adăuga sos de roşii cu usturoi pisat, condimente sau vin. 

Află pe clicksanatate.ro cum este indicat să prepari pastele şi alte legume, al dente sau fierte bine!

Pătrunjelul te scapă de kilogramele în plus

Ce să mănânci mai des după Sărbători

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite