Dietă şi Fitness

articolul anterior articolul urmator

O treime din români sunt prea ocupaţi pentru a lua micul dejun

0
25 Nov 2013 12:52:08
Autor: Andrada Floria
Micul dejun oferă energia pentru o mare parte din zi, spun specialiştii FOTO Arhivă
Micul dejun oferă energia pentru o mare parte din zi, spun specialiştii FOTO Arhivă

Majoritatea românilor care nu iau cea mai importantă masă a zilei spun fie că nu au timp, fie că, pur şi simplu, nu pot mânca dimineaţa, arată un studiu Nielsen.


Trei sferturi din consumatorii din mediul urban apreciază că mâncarea gătită în casă este mai sănătoasă decât cea cumpărată, iar 89% cumpără produse proaspete neprocesate şi doar 11% aleg semipreparate sau mâncare gătită, potrivit unui studiu Nielsen.

De asemenea, 42% din consumatori consideră că nu mănâncă nici sănătos, nici nesănătos.

Produsele bio trebuie să fie mai convingătoare. 36% dintre respondenţi apreciază că acestea sunt mai sănătoase decât alimentele ce nu sunt considerate bio, în timp ce 28% cred că această afirmaţie nu este adevărată. În plus, 36% dintre respondenţi nu pot exprima o poziţie clară pe acest subiect“, mai arată studiul „În bucătăria românilor – de la raft în farfurie“, arată Nielsen.

Aproape o treime din respondenţi nu iau micul dejun, motivând această decizie prin lipsa unei nevoi de a mânca, precum şi prin lipsa de timp.

În ceea ce priveşte gătitul, raportul notează o implicare mai mare a bărbaţilor în bucătărie odată cu înaintarea în vârstă, pentru că le place să încerce reţete experimentale, iar atunci când au reuşite culinare se simt mai încrezători în forţele proprii.

„Bucătăria şi ritualurile specifice (gătitul şi aşezatul mesei) sunt factori de atracţie pentru copii. Bucătăria devine un teatru de interacţiune familială şi o scenă propice pentru educare, pentru căpătarea unor deprinderi şi transmiterea unor valori de la părinţi la copii. O farfurie golită şi apreciată de copil rămâne o mare victorie a femeii în peisajul casnic“, arată Nielsen.

Totodată, adolescenţii oferă susţinere la cumpărături, iar mamele sunt cel mai adesea responsabile de pregătirea pachetului zilnic pe care îl iau la şcoală, opţiunea numărul unu rămânând sandviciul.

„În bucătăria românilor - de la raft în farfurie“ este cel de-al zecelea raport de cercetare SMARK Research realizat de Nielsen România pe un eşantion de 816 respondenţi din mediul urban.


Citeşte şi:

De ce este indicat să consumăm „fructul zeilor”

Fructul Sharon este cunoscut sub mai multe denumiri - curmal japonez, măr chinezesc sau kaki - numele său ştiinţific „Diospyros” însemnând „fructul zeilor”.

Alimentaţia corectă te pregăteşte pentru efortul fizic

Alegerile alimentare au un rol important pentru sănătate, ele fiind esenţiale şi când vine vorba de dieta celor care fac sport. Află din rândurile de mai jos ce alimente trebuie introduse în alimentaţie atunci când faci mişcare!

Nucile ne ajută să trăim mai mult. Câte ar trebui să mâncăm zilnic

Persoanele care includ zilnic în dietă nucile, alunele sau migdalele au un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, de diabet şi de cancer, arată un nou studiu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările