Trei schimbări în dietă care ajută la reducerea nivelului de colesterol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducând colesterolul „rău“ - LDL - diminuăm şi riscurile de boli cardiovasculare. Pentru fiecare reducere de 10% a nivelului de colesterol, riscul potenţial de atac de cord scade cu 20-30%.

Sunt câţiva paşi prin care putem scădea nivelul de colesterol. De exemplu, să slăbim dacă avem un număr de kilograme prea mare, să devenim mai active, să facem mai multă mişcare şi să alegem mâncarea sănătoasă.

Potrivit health.harvard.edu.,sunt doar trei schimbări pe care le putem face în dietă pentru a avea un colesterol mai mic.

1.Prima este să alegem grăsimile sănătoase. Adică să le limităm pe cele saturate care cresc nivelul LDL, să eliminăm cu totul grăsimile trans şi să le substituim cu grăsimi nesaturate pe care le găsim în peşte, nuci şi ulei vegetal.

2.A doua schimbare are în vedere consumul de produse din făină integrală. Pâinea, pastele şi cerealele din făină integrală ajută la menţinerea unui nivel constant al zahărului în sânge şi ne fac să ne simţim sătui mai mult timp. Multe dintre aceste alimente conţin fibre care pot ţine în frâu nivelul de LDL.

3.Ultima schimbare este de a face şi alte alegeri alimentare sănătoase. Adică să mâncăm mai multe fructe şi legume, şi mai puţine dulciuri şi alimente procesate. Să optăm pentru iaurturi degresate şi fără adaos de zahăr.

Dacă schimbările în stilul de viaţă nu ajută, atunci ar trebui să ne adresăm medicului pentru un tratament adecvat.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite