Trucuri să scăpăm rapid şi eficient de celulită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Există mai multe grade ale celuliltei. Unele dintre ele se tratează mai uşor, altele au nevoie de intervenţie mai agresivă FOTO Arhivă Adevărul
Există mai multe grade ale celuliltei. Unele dintre ele se tratează mai uşor, altele au nevoie de intervenţie mai agresivă FOTO Arhivă Adevărul

Putem să atenuăm aspectul celulitei? De ce avem nevoie pentru a reuşi să avem picioare fără celulită până la vară? Care sunt cele mai eficiente creme? La aceste întrebări ne-a răspuns medicul dermatolog Viviana Iordache, la Adevărul Live de la ora 15.00.

 

Tratamentele anticelulitice au devenit o adevărată industrie. Într-un singur an, în SUA se cheltuiesc aproximativ 60 de milioane de dolari pentru creme, pastile, plasturi, dispozitive care întind, vibrează, strâng şi presează pielea de pe picioare, fese şi chiar de pe braţe, pentru a o face netedă, fără gropiţe.

Medicul dermatolog Viviana Iordache, de la Clinica de Dermatologie Estetică DermaLife, a fost la Adevărul Live să spulbere miturile despre tratamentele-minune anticelulită şi să ne explice de ce avem nevoie cu adevărat pentru a putea merge la plajă fără grija pielii cu aspect de coajă de portocală. 

Putem scăpa de celulită?

Majoritatea oamenilor nu fac distincţie între depozitele de grăsime şi celulită, aşa cum este definita aceasta în accepţiunea dermatologilor. În fapt, lucrurile sunt mult mai complicate şi pleacă din momentul în care ne naştem. La fete grăsimea e aşezat ca ţiglele pe casă, în timp ce la băieţi aceasta e precum cărămizile într-un zid. Din păcate, multă lume are gena celulitei, mulţi iau hormoni - pastilele contraceptive, puiul şi cu curcanul crescu cu hormoni. Nu în ultimul rând, concură sedentarismul.

Trebuie să înţelegem că tratamentul pentru celulită este de lungă durată. Nu vorbim de trei şedinţe, vorbim de două-trei luni de tratamente succesive, iar apoi de întreţinere periodică. Ne adresăm atât grăsimii, vaselor de sânge, cât şi drenajului limfatic. 

Ar bine dacă am putea mânca mai degrabă miel şi vită decât pui, curcan şi porc, multe fructe şi legume. Să bem multă apă, să facem mişcare în apă, înot sau gimnastică în apă. Dacă lucrezi zece ore pe zi în faţa calculatorului, să mă ridic mai des de pe scaun, să reduc consumul de sare. Celulita nu e o problemă de sănătate decât dacă se suspectează o tulburare hormonală. Medicul va cere investigaţii suplimentare, pentru a verifica profilul hormonal. 

Tratamentul cu utlrasunete nu necesită analize înainte şi după el. Există pacienţi care au rezultate instantaneu, sunt pacienţi care au rezultae peste două-trei săptămâni. Într-o astfel de şedinţă, timpul de tratament este lung, durează circa 2 ore, în schimb timpul de recuperare este zero. Nu se fac mai mult de trei şedinţe într-un an, în cazul grăsimii localizate. Această metodă este un ajutor superficial. Nu e cazul să ne bazăm doar pe aceasta, trebuie să fie corectat modul de alimentaţie şi stilul de viaţă. În cazul în care pacienul vrea rezultate rapide, i se poate face liposucţie.

În cazul tratamentului noninvaziv, pacientul simte căldură şi înţepături în zona în care se lucrează.

 Viviana Iordache la Adevarul Live FOTO David Muntean

Medicul dermatolog Viviana Iordache, prezentă în studioul Adevărul Live

În cazul celulitei, ce metode există?

Facem un consult la medic, ca să vedem ce abordare vom avea. Dacă strângi în mână şi pielea se vălureşte, atunci urmează o luptă lungă. Se va lucra tot cu UltraShape V3 şi vom urmări limitarea numărului de adipocite. La om, adipocitele se pot mări de o sută de ori în volum, iar dacă ele au ajuns la capacitate maximă, ele încep să se înmulţească. Senzaţia e mai puţin neplăcut decât la distrugerea stratului mai gros de gărăsime. În fapt, ne trebuie cam 12 săptămâni pentru avea un rezultat coerent. În total, per ansamblu, tratamentul e mult mai ieftin decât intervenţie chirurgicală, dar şi complicaţiile sunt mai puţine. Partea bună a acestui tratament este că rezultatele sunt vizibile rapid. Poate par mofturi, dar adevărul este că e important cum se simte simte omul în pielea lui şi, din păcate, încă suntem judecaţi după felul în care arătăm. Ceea ce obţinem cu acest tip de tratamente estă că obţinem o calitate mai bună a pielii. 

Cât costă acest tratament anticelulitic?

Cu pachete, se junge la 700 de euro. Avem multe paciente care vind după ce nasc, după ce observă că celulita este mai abundentă, că are vergeturi. La celulită, recomandăm femeilor să vină când bebeluşul are 3-6 luni. E posibil ca celulita să se atenueze sau să se stabilizeze în acest interval. 

Un grad VI nu va ajunge niciodată zero. Un grad IIi poate să ajungă la rezultate foarte bune. Gradul VI poate fi tratat, dar trebuie combinat cu mezoterapie, cu produse de întreţinere. Mezoterapia re doi paşi. Prin 2004 am încercat să topim grăsimea din septuri, dar rezultatele erau parţiale. Mezoterapia se foloseşte pentru drenaj şi stimularea colagenului. Avem o mare problemă cu pacienţii vegani sau vegetarieni. Le recomandăm oauă sau ciuperci în cantităţi foarte mari, ori amionoacizi din farmacie, ca bolnavii de ficat. Pielea se usucă şi se ridează foarte rău, în lipsa aminoacizilor de calitate înaltă.

Problema cu cremele anticelulitice este foarte complexă, dacă eu am o celulită edematoasă şi iau o cremă care înţeapă şi creşte fluxul de sânge, pot chiar agrava situaţia. Există acum moda folosirii uleiurile. Uleiurile nu sunt transportoare. Ele nu vor ajunge acolo unde trebuie şi sunt, practic, ineficiente. 

 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite