Trucurile de slăbit „din bătrâni“ sunt din nou la modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedetele au revenit la dietele tradiţionale, bazate pe citrice, sucuri de legume şi fructe menite să detoxifieze organismul, stabilind astfel o nouă modă în materie de regimuri alimentare: întoarcerea la simplitate şi la alimente neprocesate.


Dacă Jessica Simpson şi Lauren Conrad sunt fane declarate ale citricelor, alte vedete preferă orezul sau brânza dulce, Samantha Harris fiind una dintre ele.

Există mai multe motive pentru care astfel de alimente funcţionează, odată ce sunt incluse în dietă: “sunt adesea foarte puţin procesate, uşor de consumat şi nu conţin grăsime”, spune Phil Lempert, fondator al Supermarketguru.com.

“Clienţii mei îmi spun că mănâncă supă de varză sau brânză slabă, deoarece acestea sunt alimentele pe care mamele lor le foloseau pentru a slăbi”,
spune Susan Albers, psiholog la o clinică din Cleveland.Şi, desigur, regimurile alimentare bazate pe hrană neprocesată au devenit tot mai populare deoarece funcţionează.

Brânza dulce degresată este o sursă bogată de proteine, iar cercetările arată că grepfrutul reduce nivelul insulinei şi ajută la scăderea în greutate. Până şi cartofii copţi, care nu demult erau aboliţi din regimul alimentar al oricărei persoane care voia să slăbească, pot ajuta la topirea kilogramelor.
Aceste alimente se încadrează în două categorii.

Alimentele bogate în calciu precum iaurtul şi brânza de casă şi cele cu un conţinut ridicat de fibre, precum fructele şi legumele, pot accelera scăderea în greutate fie prin blocarea absorbţiei celorlalte calorii, fie prin accelerararea metabolismului”, explică Stephen Gullo, autor al cărţii “The Thin Commandments Diet”.

“Poate nu înţelegem exact cum funcţionează, dar dacă slăbeşti, mai contează?”
, încheie el. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite