Dietă şi Fitness

articolul anterior articolul urmator

Vitamina D: în ce moment al zilei şi în ce condiţii trebuie luată pentru a fi eficientă

5
20 Sep 2021 09:18:33
Autor: Click! pentru femei
Vitamina D, esenţială pentru organism FOTO Shutterstock
Vitamina D, esenţială pentru organism FOTO Shutterstock

Vitamina D este esenţială pentru pentru sănătatea noastră fizică şi psihică. Există mai multe tipuri de vitamina D, dintre care D2 şi D3 sunt cele mai importante. Multe persoane nu obţin doza zilnică necesară, mai ales în sezonul rece, astfel că este nevoie de suplimente. Totuşi, soluţia nu este să luăm dintr-o farmacie primul produs care ne pică în mână. Există câteva condiţii care trebuie respectate pentru ca aceste suplimente să fie eficiente.

Vitamina D se găseşte atât în plante, cât şi în alimente, însă poate fi sintetizată şi de organismul uman, în prezenţa razelor solare. Vitamina D are multiple beneficii pentru organism, în primul rând pentru sistemul osos, fiind esenţială în procesul de creştere la copii şi adolescenţi, pentru fixarea calciului în oase şi pentru menţinerea unui nivel normal al fosforului în sânge. Carenţa sa este asociată cu rahitismul.

Un alt rol constă în menţinerea unui sistem imunitar puternic şi sănătos. Totodată, vitamina D joacă combate stărilor depresive, iar cercetările au demonstrat că persoanele care sufereau de depresie aveau şi deficit de vitamina D în organism. În plus, este cunoscut faptul că în anotimpul rece, când ziua e mai scurtă, apar cele mai multe cazuri de depresie.

Află aici care sunt semnele carenţei de vitamina D, în ce alimente se găseşte, în ce moment al zilei şi mai ales cum trebuie luate suplimentele pentru a fi eficiente. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Petru Onisim
20.09.2021, 17:02:26

Ca dibacei un început de articol care te trimite la alt ziar; iar acel ziar iți scrie 2 paragrafe după care spune sa accesezi in continuare pentru alte 2 paragrafe etc astfel încât pana termini de citit articolul; efectuezi cel puțin 5 accesări. Medicii care-ti recomanda sa-ti administrezi tot felul de medicamente cu vitamina D , nu te întreabă daca organismul tău are predispoziție la a genera pietre(la rinichi, la bila, la vezica). Se pare ca administrarea acestor medicamente/suplimente alimentare este mult mai periculoasa decât daca te expui la razele solare. Multa sănătate celor cu deficienta de vitamina D..

+4 (4 voturi)
R e l i g u l o u s @ Vancouver.Canada
20.09.2021, 23:32:02

Daca nimeni n-ar clica continuarea atunci restul articolului ar fi tot pe aceeasi pagina !

+12 (12 voturi)
Daniel Claudiu
20.09.2021, 21:33:25

😂 😂 😂

Ion Hoinaru
20.09.2021, 22:25:21

Autorul acestui articol este un măgar. Una spune-n titlu și alta-i în conținut. Numai gargară, nimic util. S-au cam înmultit ziariștii neserioși. Rușine celui care acceptă asemenea articole, în ziarul său. Bătaie de joc, nu alta și pentru cititori dar și oentru ziarul unde sunt apare publicat.

-6 (14 voturi)
kitty kat
21.09.2021, 11:15:02

Nu dau click, dar dau minus articolului pt cå ne duce cu zåhårelul indicandu-ne så dåm click mai departe...

+14 (14 voturi)
Modifică Setările