Dietă şi Fitness

articolul anterior articolul urmator

Vitamine esenţiale în sezonul rece. Aşa rămâi sănătos şi energic în anotimpurile cu temperaturi scăzute

0
15 Oct 2021 09:30:04
Autor: Click! pentru femei
Vitaminele pot fi luate din alimentaţie sau din suplimente FOTO Shutterstock
Vitaminele pot fi luate din alimentaţie sau din suplimente FOTO Shutterstock

Toamna şi iarna aduc în general zile reci şi întunecate, ploi abundente şi umiditate crescută, factori care favorizează răspândirea mai accelerată a virusurilor. Există câteva soluţii pentru a pregăti organismul corect şi pentru a-l păstra energizat şi protejat pe tot parcursul sezonului.

Deşi este foarte important să îi asigurăm organismului toţi nutrienţii de care are nevoie, în special în această perioadă a anului, de cele mai multe ori, alegerea corectă a vitaminelor care nu trebuie să lipsească din dietă, poate deveni o provocare.

„Vitaminele sunt compuşi de care organismul nostru are nevoie pentru a putea funcţiona la nivel optim, inclusiv în sezonul rece când creşte riscul de a ne îmbolnăvi. Deoarece organismul nu poate produce majoritatea vitaminelor, vitamina D fiind una dintre puţinele excepţii, trebuie să îi asigurăm aportul necesar prin alimentele pe care le consumăm zilnic. Vitaminele sunt esenţiale pentru ca organismul să funcţioneze la capacitate maximă şi fiecare dintre ele are un rol diferit. Apare însă inevitabil întrebarea – cum ne putem asigura aportul necesar în această perioadă a anului?‟, spune Dr. Corina Zugravu.

Află aici care sunt vitaminele esenţiale recomandate de specialişti în sezonul rece.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările