Dormit

articolul anterior articolul urmator

COVID-19 influenţează în mod negativ somnul. Femeile sunt cele mai afectate STUDIU

1
6 Sep 2021 10:52:49
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Arhivă
Foto Arhivă

COVID-19 are un impact semnificativ atât asupra vieţii de zi cu zi, cât şi asupra somnului, potrivit unui studiu. Cercetările efectuate de cei de la Harvard Medical School din SUA au arătat că femeile au fost mult mai afectate decât bărbaţii când vine vorba de tulburările de somn.

Cercetarea s-a realizat online, prin postarea unui sondaj pe diferite grupuri de Facebook, în martie 2020. Pentru a fi analizat subiectul, cercetătorii au cerut respondenţilor relatarea unui vis care era legat de COVID-19. 

Au participat în total 2.888 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 91 de ani, iar rezultatele au fost revizuite utilizând Ancheta Lingvistică şi Numărul de Cuvinte (LIWC), iar cu ajutorul unui program special de analiză a textului au fost evaluate emoţiile, potrivit WalesOnline, citat de Mediafax.

Categoriile ţintă au fost: emotţiile poztive, negative, anxietatem furie, tristeţe, moarte şi sănătate. În urma analizei, s-a constatat că femeile au avut mult mai puţine emoţii pozitive în timpul viselor legate de COVID-19, comparativ cu perioada dinainte de pandemie. Acestea au fost de cele mai multe ori triste, nervoase sau anxioase.

Visele din pandemie ale bărbaţilor au prezentat un număr uşor mai mare de emoţii negative, moarte şi anxietate decât înainte de pandemie.

Autorul principal al studiului, Deirdre Barrett, profesor asistent de psihologie la Departamentul de Psihiatrie de la Harvard Medical School, a declarat: „Visele femeilor reflectă atât această creştere generală a stresului, cât şi multe dintre provocările lor specifice”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Davide Isa
6.09.2021, 11:38:17

Orice gripa influenteaza in mod negativ somnul. Si nu conteaza daca esti femeie sau barbat, conteaza cat de puternic este sistemul tau imunitar. Restul sunt povesti.

-9 (9 voturi)
Modifică Setările