Dormit

articolul anterior articolul urmator

De ce femeile au nevoie să doarmă mai mult

0
6 Apr 2017 13:02:40
Autor: Alexandra Tudor
Cu cât este mai obosită o femeie, cu atât intuiţia şi răbdarea ei sunt mai afectate.
Cu cât este mai obosită o femeie, cu atât intuiţia şi răbdarea ei sunt mai afectate.

Somnul este modalitatea prin care organismul se reface şi se pregăteşte pentru o nouă zi. Conform ultimelor cercetări, femeile au nevoie de cel puţin 20 de minute de somn în plus faţă de bărbaţi pentru a se putea trezi odihnite. Iată care este explicaţia!

Un studiu efectuat de către cercetătorii britanici de la Universitatea Loughborough au scos la iveală faptul că din cauză că femeie timpului actual trebuie să facă faţă atât stresului de la servici cât şi celui de acasă, este necesar ca acestea să doarmă un pic mai mult decât bărbaţii. Nevoia femeilor de a dormi mai mult are la bază structura cerebrală a lor, care este mult diferită faţă de cea a bărbaţilor.

Sistemul hormonal este diferit la femei

Acest studiu a fost realizat pe 4.600 de voluntari, cu vârste cuprinse între 35 şi 55 de ani. Jumătate din aceşti participanţi fiind bărbaţi.  Atât testele de laborator cât şi investigaţiile clinice au revelat faptul că organismul femeilor este pus în funcţiune de un întreg mecanism hormonal pentru a putea să compenseze lipsa orelor de somn.

Un număr mic de ore dormite suprasolicită organismul şi îl afectează ireversibil mai ales în activitatea cardiacă.

Nici metabolismul lipidic şi glucidic nu este salvat de consecinţele nefate ale privării de odihnă. Cu cât doarme mai puţin o femeie cu atât este favorizată apariţia surplusului de kilograme şi instalarea diabetului mai ales peste 40 de ani.

Somnul şi consumul de dulciuri sunt interconectate

Printre primele semne ale faptului că nu dormi suficient este nevoia de a mânca cât mai mult dulce. Oboseala acumulată are un efect negativ şi asupra tonusului muscular.  Cu cât este mai obosită o femeie cu atât simţurile ei vor fi mai scăzute. Intuiţia dar şi răbdarea fiind cele mai afectate.
Un studiu realizat în anul 2013 de către cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania a confirmat faptul că femeile sunt campioane la multitasking, pe când bărbaţii nu se pricep atât de bine la acest capitol.

Află pe clicksanatate.ro care sunt riscurile privării de somn!

Cum să scapi de celulită cu scorţişoară

Cartoful, cel mai mare duşman al siluetei tale

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările