Dormit

articolul anterior articolul urmator

Prof.dr. Alexandru Rafila: Raportăm de zece ori mai puţine infecţii nosocomiale decât ţările UE

2
15 Feb 2020 11:45:55
Autor: Daniela Serb
Prof.dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie
Prof.dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie

România raportează un număr semnificativ mai mic de infecţii asociate asistenţei medicale decât celelalte ţări ale UE, potrivit prof.dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. Adică raportarea este de cel puţin zece ori mai mică.

„Discutăm despre una dintre problemele care ar trebui să fie cu adevărat preocupante pentru sistemul de sănătate publică din ţara noastră aşa cum este tratată şi la nivel internaţional şi este una dintre condiţiile esenţiale privind siguranţa pacientului să putem să controlăm circulaţia bacteriilor multirezistente şi să prevenim în măsura posibilului infecţiile produse de bacteriile multirezistente“, a spus Rafila, citat de agerpres.ro.

El a adăugat că, anul acesta, România va avea prima generaţie de absolvenţi de medici microbiologi după anul 1992, însă spitalele clinice nu au secţii şi compartimente de microbiologie.

"Sunt mai îngrijorat pentru că anul acesta în România o să avem ca absolvenţi prima generaţie de după anul 1992 de medici microbiologi. Încă nu avem secţii şi compartimente de microbiologie în spitalele clinice din România. Deci ei s-ar putea să nu aibă unde să lucreze, în condiţiile în care discutăm despre o prioritate de sănătate publică", a arătat universitarul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ileana iliescu
15.02.2020, 14:49:23

daca se raporteaza toate infectiile nosocomiale ar trebui inchise toate spitalele, zilele trecute un post de televiziune incerca sa promoveze idea ca intr un spital din capitala la internare semnai un document prin care iti asumai si eventuala imbolnavire urmare a acestor infectii intraspitalicesti.ele de regula nu se raporteaza pentru ca sectiile respective si salile de operatii trebuie inchise pentru dezinfectii si sta productia.

ion carutasul
16.02.2020, 13:32:12

Domnul dr. Rafila presedintele Asiciatiei de Microbiologie este presedintele unei societati stintifice fara laboratoare,fara specialisti ,fara activitate concreta . Iata un impostor pus ....????!!!

Modifică Setările