„Somnul de frumuseţe“ nu este doar o expresie, susţin medicii. Cum influenţează odihna sănătatea pielii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stilul de viaţă al omului modern abia dacă acceptă conceptul de „somn de frumuseţe“, rezervat mai degrabă personajelor de film sau capetelor încoronate.

Cu toate acestea, de fiecare dată când ne trezim după cinci-şase ore de somn cu ochii umflaţi sau cu o piele ternă, ştim că soluţia nu este să acoperim aceste defecte cu ajutorul produselor cosmetice.

De fiecare dată când dormim mai puţin de opt ore, pielea noastră reacţionează în faţa lipsei de somn.

Între orele 23:00 şi 4:00, pielea se repară, susţin specialiştii citaţi de „The Huffington Post“, aşadar este necesar să stabilim o rutină de curăţare şi hidratare a tenului, combinată cu mai multe ore de somn şi, mai ales, să încercăm să ne odihnim în acest interval orar.

Pentru a face asta, esenţial este să combatem stresul, cunoscut ca fiind principala cauză a insomniei. 

Potrivit medicului Amy Wechsler, stresul afectează pielea, deshidratând-o, iar un stil de viaţă haotic se observă şi la nivelul epidermei. Esenţial este, susţine ea, să începem prin a combate stresul, pentru a reduce efectele acestuia asupra pielii, dar şi pentru a avea parte de un somn odihnitor, pentru un ten mai proaspăt şi mai luminos. 

Specialiştii recomandă, astfel, o baie caldă seara, care ne destresează şi, de asemenea, deschide porii, o plimbare menită să ne relaxeze sau un masaj care să stimuleze circulaţia sângelui. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite