Dormit

articolul anterior articolul urmator

Trucuri să devii o persoană matinală

0
6 Apr 2017 10:41:11
Autor: Alexandra Tudor
Dacă mergi la culcare la aceeaşi oră, în timp îţi va 
fi mult mai uşor să adormi devreme şi să fii energic dimineaţa.
Dacă mergi la culcare la aceeaşi oră, în timp îţi va fi mult mai uşor să adormi devreme şi să fii energic dimineaţa.

În fiecare dimineaţă, obişnuieşti să reprogramezi alarma de cel puţin două ori până să te ridici din pat? Atunci este mometul să faci câteva schimbări în casa ta şi în rutina zilnică pentru a te transforma într-o persoană matinală şi energică.

Sigur nu doar o dată ai auzit că oamenii matinali sunt mai putin expuşi la riscul de a fi obezi. Există un mic adevăr în această vorbă.

Obişnuieşte-te să te culci devreme

Chiar dacă pare aparent evident acest sfat este foarte important de subliniat acest aspect, deoarece, pentru a te trezi dimineaţă şi pentru a fi în formă a doua zi, trebuie să mergi la culcare devreme pentru ca organismul tău să aibă suficient timp să se odihnească. Dacă te vei strădui să mergi la culcare în fiecare seară la aceeaşi oră, organismul tău va face din acest lucru o mică rutină şi, în timp, îţi va fi mult mai uşor să adormi devreme.

Trezeşte-te în fiecare zi la aceeaşi oră

Atât lipsa cât şi excesul de somn te pot face să te simţi obosit a doua zi. Iar dacă nu îi creezi o rutină organismului tău acesta nu se va adapta la noul program de trezire. Este necesar ca în fiecare zi inclusiv îin weekend, să te trezeşti la aceiaşi oră până când corpul se va obişnui cu acest program şi într-un final nu vei mai avea nevoie de ceas ca să te trezeşti.

Cumpără un ceas fără funcţia de amânare (snooze)

Pentru ca trezitul de dimineaţă să fie un real succes trebuie să eviţi cu orice preţ amânarea alarmei, astfel îţi vei mări şansele de a deveni o persoană matinală. În cazul în care nu ai posibilitatea să optezi pentru această variantă asigură-te că există o persoană destul de insistentă care să te ajute să te trezeşti dimineaţa.

Află pe clicksanatate.ro mai multe ponturi să fii energic dimineaţa!

Merele verzi se mănâncă pe stomacul gol

De ce femeile au nevoie să doarmă mai mult decât bărbaţii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările