9 secrete îndulcite cu miere pentru o piele mereu tânără

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mierea ameliorează efectele arsurilor solare: hidratează pielea şi calmează durerile
Mierea ameliorează efectele arsurilor solare: hidratează pielea şi calmează durerile

Cămara noastră este plină de bunătăţi care au şi alte proprietăţi, nu doar acelea de a ne încânta papilele gustative şi de a da un plus de savoare mâncării. Oţetul, bicarbonatul de sodiu şi mierea sunt ingrediente preţioase în tratamentele naturiste uşor de pregătit în casă.

Mierea are utilizări multiple, însă în componenţa produselor de înfrumuseţare face minuni. „Huffington Post“ a realizat o listă de sfaturi pentru încorporarea acestui aliment minune în remedii naturiste pentru o viaţă mai frumoasă.

1. Mască de păr

În timpul lunilor de vară, părul are de suferit foarte mult din cauza expunerii la radiaţiile ultraviolete, la clorul din apa piscinelor, la apa sărată a mării şi la umiditatea din atmosferă. Un tratament bazat pe miere va da luciu părului stricat de clor şi va repara vârfurile despicate.

2. Mască de faţă

Ai tenul sensibil? Înlocuieşte produsele de gomaj dure şi care distrug şi mai mult tenul, în loc să-l cureţe, cu o mască din miere, zahăr brun, ulei de măsline şi suc de lămâie. Produsul rezultat este mult mai puţin abraziv, dar va curăţa cu succes celulele moarte ale pielii feţei pentru a scoate la iveală un ten întinerit. 

3. Cremă depilatoare

Multe companii de cosmetice au început să ia aminte la produsele antichităţii pentru a-şi îmbunătăţi oferta. Mierea nu a fost uitată niciodată, şi nici ceara de albine. Amestecă miere şi suc de lămâie într-o ceară zaharisită (ceară care s-a „stricat“, arată ca o maioneză tăiată, n.r.) şi vei obţine o soluţie sigură pentru faţă, picioare şi chiar pentru zona inghinală.

4. Cicatricile

Durează destul de mult ca o „bubă“ să se cicatrizeze. Poţi grăbi procesul prin aplicarea mierii pe zona afectată (pe o tăietură, pe o mică arsură de la aragaz, pe o julitură) înainte de a bandaja. Dimineaţa, îndepărtează bandajul şi clăteşte foarte bine zona.

5. Coşurile şi acneea

Proprietăţile antibacteriene ale mierii îndepărtează impurităţile de la suprafaţa pielii, reducând astfel roşeaţa şi calmând inflamaţiile.

6. Cremă hidratantă

Mierea este superhidratantă. Adaugă câteva linguri de miere peste câteva linguri de ulei de măsline (sau chiar unt de shea topit) pentru a crea o cremă hidratantă pe care o poţi folosi din cap, până în picioare.

7. Baie relaxantă

Cleopatra făcea băi frecvente în lapte şi miere. Acizii din lapte hrănesc pielea uscată, în timp ce enzimele din miere fac tenul fin.

8. „Strugurel“ de buze

La fel ca loţiunea de gomaj recomandată mai sus, poţi folosi acelaşi remediu (fără sucul de lămâie, pentru că ustură rău) pentru buzele uscate şi crăpate.

9. Calmant pentru arsurile solare

Unul dintre cele mai bune tratamente secrete cunoscute de bunicile noastre, este tratarea arsurilor solare cu miere. Durerea este atenuată şi piele este mai hidratată si se reface mai repede. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite