Medicină naturistă

articolul anterior articolul urmator

Ardeiul iute previne atacul de cord şi comoţiile cerebrale. Ce tip de ardei promovează sănătatea ochilor

0
17 Jan 2017 12:54:34
Autor: Daniela Serb
Ardeiul iute conţine capsaicină, o substanţă care previne obezitatea
Ardeiul iute conţine capsaicină, o substanţă care previne obezitatea

Capsaicina conţinută în ardeiul iute este substanţa care previne obezitatea prin arderea caloriilor, reglează fluxul sanguin şi are proprietăţi antimicrobiene. Un nou studiu vine să arate că, în plus, ardeiul iute contribuie la prevenirea atacurilor de cord şi a comoţiilor cerebrale.

Persoanele care pot include în dieta lor ardeiul iute nu au decât de câştigat sunt categorici medicii nutiţionişti. Acestea au cu 13% un risc mai redus de a-şi pierde viaţa din pricina atacurilor de cord şi a comoţiilor cerebrale, susţin cercetătorii de la Şcoala de Medicină Larner de la Universitatea din Vermont, citaţi de agerpres.ro.

Cercetarea s-a bazat pe analiza datelor de nutriţie din ultimii 23 de ani a 16.000 de americani. Centralizarea acestor date a dus la concluzia că profilul persoanelor care consumă în mod regulat ardei iute este bărbat, tânăr, caucazian sau mexican, căsătorit, fumător, consummator de alcool, care mănâncă multă carne, dar şi legume, cu un nivel al colesterolului HDL mai scăzut, venituri mai mici şi mai puţină educaţie.

Oamenii de ştiinţă au realizat o investigaţie suplimentară mediană pe parcursul a 18,9 ani şi au analizat rata mortalităţii şi cauzele deceselor participanţilor la studiu.

„Chiar dacă mecanismul prin care ardeiul iute poate întârzia mortalitatea este departe de a fi pe deplin explicat, canalele TRP - cu potenţial tranzitoriu de receptor-, care sunt receptori primari pentru agenţi precum capsaicina, componenta principală din ardeiul iute, ar putea fi într-o anumită măsură responsabile pentru relaţia în cauză“, consideră cercetătorul Mustafa Chopan şi dr. Benjamin Littenberg, profesor de medicină la universitatea mai sus citată.

Potrivit cercetătorilor, beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute sunt datorate componentei principale — capsaicina, care este recunoscută pentru prevenirea obezităţii, reglarea fluxului sanguin coronarian, şi are proprietăţi antimicrobiene.

Ce conţine un ardei

Ardeiul este o sursă modestă de energie, însă are un conţinut crescut de vitaminele A şi C, precum şi carotenoizi. Ce roţu este o sursă excelentă de vitamina B6, betacoaroten, fitonutrienţi precum licopenul, luteina şi zeaxantina care promovează sănătatea ochilor şi previne apariţia cancerului şi a bolilor cardiovasculare. Capsaicina conţinută în ardeiul iute este şi un bun anestezic local. Ardeiul verde este o sursăd e fibre şi vitamina K, mangan şi molibden.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii