Beneficiile consumului de seminţe de pepene verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seminţele de pepene verde sunt frecvent aruncate la gunoi, însă acestea sunt la fel de sănătoase precum cele de floarea soarelui şi cele de dovleac.

Potrivit nutriţioniştilor din cadrul clinicii Alimmenta, seminţele de pepene verde conţin numeroase fibre, minerale, proteine şi grăsimi sănătoase, care aduc beneficii nepreţuite pentru sănătate.

Cojile seminţelor de pepene vere  sunt bogate în fibre iar miezul este un cocteil fantastic de substanţe nutritiv, spune Cristina Lafuente Gomez, nutriţionist dietetician.

O sută de grame de seminţe de pepene verde conţine 515 mg de magneziu, aproximativ 10 grame de zinc, 28 de grame de proteine şi aproape 50 de grame de grăsimi.

Beneficiile consumului de seminţe de pepene verde

Seminţele de pepene verde sunt surse importante de proteine vegetale şi contribuie la menţinerea masei musculare, precum şi la reglarea valorilor colesterolului din sânge. 

De asemenea, seminţele de pepene verde, datorită conţinutul crescut de magneziu şi zinc, ajută la buna funcţionare a sistemului nervos şi întăresc sistemul imunitar, protejând organismul de infecţii.

Fibrele din seminţele de pepene verde au o importanţă deosebită atât pentru sănătate, cât şi pentru siluetă. Acestea previn tulbările digestive precum constipaţia şi balonarea, conferind în acelaşi timp saţietate, deci vom mânca mai puţin iar kilogramele vor dispărea mai rapid.

Proteinele din seminţele de pepene verde conţin aminoacizi esenţiali, printre care cei mai importanţi sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială, triptofan, care ajută la reglarea secreţiei de melatonină, hormon care ajută la inducerea somnului, acid glutamic şi lizină.

De asemenea, seminţele de pepene sunt foarte bogate în vitamine din complexul B, care conferă energie şi strălucire pielii.

Pentru că seminţele de pepene verde se digeră totuşi destul de greu, specialiştii recomandă, pentru evitarea tulburărilor gastrice, să nu le consumăm în stare crudă, ci numai după ce le uscăm în cuptor şi le mărunţim. 

Seminţele de pepene verde se ţin la înmuiat în apă sărată două ore, se usucă pe un şerveţel şi se aşază în strat uniform pe o tavă unsă cu ulei de măsline. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 165 de grade Celsius şi se lasă 40 de minute. Se măreşte temperatura la 175 degrade Celsius şi se mai lasă încă zece minute. Seminţele se lasă apoi la răcit, pe o hârtie absorbantă. 

Seminţele coapte se toacă mărunt şi pot fi adăugate în diverse salate, cu rucola, bucăţi de pepene verde, brânză feta, busuioc şi oţet balsamic. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite