Ce beneficii ne aduce cura de detoxifiere

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătorile au trecut şi au lăsat în urmă clipe şi amintiri placute, dar şi câteva kilograme în plus sau o stare pe care s-o numim de „intoxicare” a organismului; este normal, toţi am făcut, mai mult sau mai puţin,  abuzuri alimentare (cârnaţi, sarmale, piftie, plus cozonac, torturi) asociate cu consum de alcool sau de bauturi carbogazoase dulci din comerţ.

Ce semne nespecifice ne pot atrage atenţia că avem nevoie de o cură detoxifiantă: constipaţie, balonare, migrene, lipsa de energie, astenie fizică şi psihică, irascibilitate, insomnii, aspectul nesănătos al pielii (tern, mat, lipsit de strălucire, cu acnee, urticarii).

Este momentul unei scurte cure de detoxifiere, de 3-7 zile, pe care o putem efectua fară restricţii drastice, urmând doar următorii paşi:

- renunţaţi la orice mâncare şi băutură din comerţ (fast-food, patiserie, prăjituri, băuturi dulci şi energizante), carne grasă, mezeluri, afumături, conserve, prăjeli; la fel la alcool şi tutun)

- consumaţi cât mai mult hrană vie, cât mai puţin prelucrată termic; accentul să cadă pe legume  şi verdeţuri (varză, anghinare, sparanghel, conopidă, broccoli, spanac, kale, salată verde, ţelină, pătrunjel, mărar, roşii, ardei gras, usturoi, ceapă); fructe proaspete, uscate sau congelate (mere, pere, lămâi, portocale, kiwi, mango, rodie, pepene, papaya, ananas, fructe de padure, merişor, stafide); pe fructe şi seminţe oleaginoase (nuci, alune pădure, migdale, fistic, seminţe de in, de susan, miez de dovleac)

- mâncaţi salate proaspete asortate, colorate, asezonate cu condimente iuţi şi aromatice (ghimbir, şofran, cardamon, ardei iute, rozmarin, mentă, oregano, cimbru, busuioc) şi ulei presat rece din seminţe cânepă, măsline, in.

- consumaţi suc proaspăt preparat de legume (sfeclă, roşii, spanac, ţelină, varză, cartofi, morcovi) şi fructe (mere, pere, citrice)

- iaurtul, sana, chefirul (naturale) sunt benefice pentru o floră intestinală optimă

- hidrataţi-vă corespunzător, aproximativ 2 l/lichide/zi: apă, apă cu lămâie, supe şi ciorbe din legume, acrite cu borş; ceaiurile sunt foarte importante într-o cură de detoxifiere, fie că este vorba de ceaiurile asiatice (alb, verde, negru, pu-erh, oolong, roiboos) sau medicinale, care au efecte de eliminare a apei şi toxinelor acumulate în exces în ţesuturi, de îmbunătăţire a digestiei, de stimulare a secreţiei de bilă şi a metabolismului-soc, mesteacăn, păpădie, anghinare, armurariu, gălbenele, coada-calului, mătase de porumb, cozi de cireşe, urzică, muşeţel, brusture, ienupar, frasin, fenicul, sunătoare; aceste ceaiuri se consumă călduţe, 2-3 cani/zi, cu adaos de miere şi suc lămâie

- consumaţi suc de aloe vera, cu efecte depurative şi de reglare a digestiei

- consumaţi orz verde, sub forma de suc, extract, tinctura

- putem să luam extracte de alge (fucus, spirulină, chlorella) cu efecte detoxifiante puternice (tratament până la 30 zile)

În paralel:

- faceţi cât mai multă mişcare, zilnic în aer liber plus de 2-3 ori/săptămână la o sală de gimnastică, pilates
 
- efectuaţi neapărat 10 şedinţe de drenaj limfatic şi reflexoterapie, ajutoare de nădejde pentru eliminarea toxinelor, îmbunătăţirea digestiei şi circulaţiei
 
- pentru echilibrare energetică şi refacerea tonusului fizic şi psihic, vă recomand câteva şedinţe de reflexoterapie polarizată asociată cu aromoterapie
 
Care sunt beneficiile acestei scurte perioade de detoxifiere? Îmbunătăţirea nivelului de energie, echilibrare la nivel fizic, psihic, emoţional, îmbunătăţirea digestiei, circulaţiei şi metabolismului, îmbunătăţirea aspectului pielii!
 
Şi poate nu ar fi rău să ne efectuăm şi câteva analize medicale (nivelul colesterolului sanguin, a glicemiei, a vitaminelor şi mineralelor din organism, a acidului uric, transaminaze) plus un test cu aparatul de biorezonanţă pentru o evaluare completă a stării de sănătate,pentru că 1 g de prevenţie valorează mai mult decât 1 kg de medicamente !

Cabinet consultanţă naturopată
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite