Ce nu ştiai că poţi trata cu scorţişoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre beneficiile consumului de scorţişoară se numără şi normalizarea nivelului de zahăr din sânge.
Printre beneficiile consumului de scorţişoară se numără şi normalizarea nivelului de zahăr din sânge.

O folosim deseori pentru a da un plus de savoare cafelei sau deserturilor pe care le preparăm. Ştiai însă că scoţişoara este şi un veritabil medicament? Inclusă în alimentaţie, mirodenia are grijă de sănătatea inimii, are efect antiinflamator şi antioxidant.

Ajută la prevenirea bolilor de inimă

Conţinutul ridicat de fibre şi de calciu face ca scoţişoară să se numere printre mirodeniile care au grijă de sănătatea cardiacă. Mai exact, o lingură de scorţişoară conţine aproximativ 4 g de fibre şi 78 mg de calciu.

Inclus în alimentaţie, condimentul poate reduce în timp nivelul de colesterol „rău“, dar şi riscul de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare.

În plus, numeroase studii recente au arătat că nutrimenţii din scorţişoară au rolul şi de a preveni apariţia celulelor canceroase la nivelul colonului. Nu ezita să foloseşti scorţişoară când pregăteşti dulciuri sau pentru a da aroma băuturilor.

Are efect antiinflamator

Răspunsul inflamator al organismului este foarte important, cu atât mai mult cu cât ajută în lupta împotriva infecţiilor şi favorizează vindecarea ţesuturilor deteriorate.

Află pe clicksanatate.ro ce alte afecţiuni poţi trata cu ajutorul scorţişoarei

Cum funcţionează gândirea noastră. Vezi în ce cetgorie te încadrezi!

La ce este bun drenajul limfatic

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite