Articol publicitar

Ceaiul matcha: ce este, proprietăţi, beneficii şi cum se foloseşte

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Matcha este un ceai verde sub formă de pudră, renumit în lume pentru multiplele sale beneficii pentru sănătate. Pe lângă consumul sub formă de infuzie, astăzi este folosit şi ca ingredient în produse de patiserie şi cocktailuri. Fără îndoială, un univers de descoperit.

Ce este ceaiul Matcha?

Cu siguranţă aţi auzit despre beneficiile ceaiului matcha , dar ce este? În primul rând, ceaiul matcha este un ceai verde de origine chineză, deşi mulţi oameni îl cunosc datorită relaţiei sale cu cultura japoneză. Ceaiul matcha a început să fie băut în China în timpul dinastiei Song (960-1279). În acea perioadă, a existat un mare val de imigranţi japonezi care au călătorit în China pentru a învăţa o nouă formă de budism. Acesta este budismul Chan pe care îl cunoaştem astăzi ca budism Zen. Se pare că această formă de budism foloseşte meditaţia în practicile sale rituale şi religioase.

Călugării budişti au descoperit de mult că ceaiul ajută la menţinerea minţii în alertă. De aceea, favorizeaza relaxarea corpului, conditii ideale pentru a medita. Ulterior, mulţi japonezi au călătorit în China pentru a studia budismul zen şi, ca urmare, au readus obiceiul de a bea ceai matcha. Mai târziu a devenit un element important al ceremoniei japoneze a ceaiului: Chanoyu. Spre deosebire de restul ceaiurilor care se prezinta in suvite (in frunze libere), matcha are o particularitate. Adică frunzele sale sunt măcinate într-o pulbere foarte fină.

Mai mult, pentru a-l consuma, este necesar sa-l amesteci cu apa pentru ca beneficiile ceaiului matcha pentru sanatate sa fie mai eficiente. Pentru că, compuşii sănătoşi care intră în cupă sunt mai concentraţi decât în fire. Daca vrei sa afli mai multe despre beneficiile pentru sanatate ale ceaiului matcha, te invit sa-i descoperi secretele!

Proprietăţile de sănătate ale ceaiului Matcha

După cum am spus, frunzele de ceai au compuşi chimici şi proprietăţile lor pot acţiona asupra corpului şi minţii noastre. Ca toate ceaiurile verzi, matcha este, de asemenea, un antioxidant puternic cu beneficii importante pentru sănătatea noastră. În mod similar, beneficiile ceaiului matcha sunt mult mai eficiente decât cele ale altor tipuri de ceai. Se datorează faptului că frunzele sale se prezintă sub formă de pulbere şi pentru a o bea este necesar să o amestecaţi cu apă. În acest fel, ingerăm toate componentele sale.

Când bem ceai vrac, dimpotrivă, încorporăm în corpul nostru doar compuşii solubili care trec în infuzie. Să ne amintim că, conform legendei, Shen Nung a fost împăratul care a descoperit ceaiul în China. El a identificat puterea ceaiului de a limpezi mintea şi de a combate oboseala.

 Acestea sunt beneficiile ceaiului matcha:

  • Întăreşte sistemul imunitar şi ajută la reducerea stresului
  • Stimulează mintea şi relaxează corpul
  • Ajută la prevenirea cancerului, infecţiilor şi cariilor
  • Menţine arterele sănătoase şi controlează hipertensiunea arterială
  • Ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge
  • Controlează diabetul şi previne fibroza hepatică
  • Ajută la prevenirea semnelor de Alzheimer
  • Datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi, ajută la eliminarea radicalilor liberi.
  • Ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii şi unghiilor
  • Ajută la arderea grăsimilor şi la pierderea în greutate
  • Potoleşte foamea şi potoleşte setea într-un mod complet natural

Dintre toate proprietăţile şi beneficiile ceaiului verde matcha, una dintre cele mai remarcabile este conţinutul ridicat de antioxidanţi. Antioxidanţii sunt compuşi capabili să reducă sau să prevină oxidarea altor substanţe. Combat astfel radicalii liberi, responsabili de imbatranire si degradarea celulara. Aşa ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii şi unghiilor şi, în acelaşi mod, la menţinerea unui nivel adecvat de colesterol. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, prevenind diabetul şi obezitatea.

În primul rând, atunci când cumpăraţi, dacă doriţi să profitaţi la maximum de proprietăţile sale de sănătate, este foarte important să alegeţi un ceai natural de înaltă calitate, fără aditivi. Primul lucru pe care trebuie să-l ştiţi este că există diferite calităţi ale matcha, în funcţie de modul în care a fost cultivat şi procesat ceaiul. Pe de o parte poate fi de grad gastronomic (folosit pentru shake-uri, smoothie-uri şi produse de patiserie) şi pe de altă parte, poate fi de grad ceremonial (ceaiul folosit în Chanoyu, ceremonia japoneză).

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite