Ceaiul verde creşte colesterolul „bun“  şi protejează stomacul de cancer. Ce alte boli mai poate preveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiul este atât o sursă de hidratare, cât şi una de prevenţie în faţa anumitor boli
Ceaiul este atât o sursă de hidratare, cât şi una de prevenţie în faţa anumitor boli

Ceaiul verde – cunoscut şi ca ceai chinezesc – este mai puţin procesat decât ceaiul negru. Este o sursă foarte bogată de polifenoli cu proprietăţi anticancerigene.

Persoanele care obişnuiesc să bea ceai verde în mod regulat sunt mai protejate în faţa cancerului gastric, pulmonar, esofagian, pancreatic şi de colon, comparativ cu cele care nu au acest obici, potrivit „Bibliei vitaminelor“, semnată de doctorul farmacolog Earl Mindell.

Potrivit aceleiaşi surse, polifenolii din ceaiul verde stimulează producţia unor antioxidanţi importanţi şi a unor enzime detoxofoante care blochează modificările canceroase.

Prezent în multe creme pentru piele, ceaiul verde ajută şi la vindecarea arsurilor solare. În plus, poate ajuta la prevenirea coagulării anormale a sângelui, la scăderea tensiunii arteriale şi la creşterea nivelului de colesterol bun – HDL.

Mai mult decât atât, ajută la arderea grăsimilor şi inhibă anzimele care procesează carbohidraţii.

Sub formă de băutură, ceaiul verde împiedică bacteriile să se fixeze pe dinţi, ajutând a prevenirea cariilor.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite