Ceaiuri-medicament care combat problemele rinichilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietrele la rinichi provoacă dureri insuportabile de spate FOTO: Shutterstock
Pietrele la rinichi provoacă dureri insuportabile de spate FOTO: Shutterstock

Durerile din partea de jos a spatelui şi dificultăţile la urinat sunt simptome ale afecţiunilor renale care uneori sunt atât de puternice, încât îţi taie respiraţia. Iată câteva remedii din natură care te fac să uiţi de durerile de rinichi.


5% din adulţi dezvoltă, la un moment dat în viaţă, pietre la rinichi, iar bărbaţii sunt mai predispuşi acestui risc decât femeile. Uneori, dacă pietrele sunt de dimensiuni mici, ele pot fi eliminate prin urină fără nicio problemă. Însă cele mai mari au nevoie de ajutor pentru a se dizolva şi pentru a fi eliminate.

Un astfel de ajutor vine din partea farmaciei naturii, iar specialiştii îţi recomandă să bei doi litri de ceai din plante zilnic atât pentru a preveni apariţia calculilor renali, cât şi pentru tratarea lor.

Ceaiul din urzică, aliatul căilor urinare

Urzica este una dintre cele mai eficiente plante în litiaza renală (pietre la rinichi). Calitatea sa majoră este că ajută la o mai bună drenare a rinichilor şi a căilor urinare în caz de inflamaţie. Se foloseşte sub formă de infuzie obţinută din 2 până la 5 grame de plantă uscată la 150 ml de apă.

Este bine să bei zilnic câte 3 căni din acest ceai. Se mai poate întrebuinţa, de asemenea, şi sub altă formă: tinctură alcoolică din urzică. Se pun 2-6 ml de tinctură într-un pahar cu apă şi se bea de trei ori pe zi.

Merişorul „dizolvă“ pietrele

Pentru dizolvarea calculilor renali, specialiştii îţi recomandă plante cum sunt iarba neagră, strugurii ursului sau merişorul, care se găsesc în Plafare. Acestea conţin substanţe asemănătoare cu cele din medicamentele indicate în litiaza renală. Iarba neagră şi strugurii ursului se administrează sub formă de infuzie şi se prepară dintr-o linguriţă de plantă la 200 ml de apă.

Iar pentru a prepara ceaiul de merişor, pune 2 linguriţe cu frunze uscate la 100 ml de apă rece. Lasă la macerat o oră şi trece amestecul prin strecurătoare. Apoi, fierbe frunzele de merişor în alţi 100 ml de apă timp de 10 minute. Strecoară din nou şi lichidul astfel obţinut amestecă-l cu prima apă. Adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu şi tratamentul este gata. Bea două căni cu ceai zilnic timp de 10 zile.

Mănâncă frunze proaspete de pătrunjel

image

Un remediu accesibil pentru calculii renali îl constituie frunzele şi rădăcina proaspete de pătrunjel. Această plantă are beneficiile unui veritabil medicament diuretic. Pătrunjelul conţine uleiuri voltile, substanţe minerale, precum şi vitaminele B1, B2 şi C.

Dacă preferi infuzia, prepar-o din 2 g de pătrunjel la 150 ml de apă şi bea din acest amestec de 3 ori pe zi.

Suc de ridiche neagră de două ori pe zi

Fitoterapeuţii te sfătuiesc să bei de două ori pe zi, timp de 2-3 săptămâni, suc de ridiche neagră. Se prepară simplu: se taie ridichea, se adaugă miere sau zahăr şi se bea după ce ridichea şi-a lăsat sucul. Dacă suferi de probleme cu stomacul ar trebui să consumi acest suc cu precauţie, deoarece creşte aciditatea gastrică.

Căptălanul alungă durerile

Durerile cauzate de spasmele căilor urinare asociate cu calculii renali pot fi atenuate cu ajutorul tincturii de căptălan. Se administrează între 50 şi 100 mg de extract de două ori pe zi în timpul mesei.

Tot pentru a scăpa de dureri e bine să bei de câte ori ţi-e sete pe parcursul unei zile infuzie din mătasea porumbului. Ceaiul se prepară din 30 mg de plantă la o cană cu apă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite