Cele mai eficiente remedii pentru pietrele la rinichi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În afecţiunile renale, cele mai indicate plante sunt ienupărul, coada calului, coada-şoricelului şi mesteacănul
În afecţiunile renale, cele mai indicate plante sunt ienupărul, coada calului, coada-şoricelului şi mesteacănul

Statisticile arată ca 25% din români suferă de pietre la rinichi. Cazurile cele mai frecvente se întâlnesc la bărbaţi, însă numărul femeilor cu această afecţiune a crescut. Iată câteva soluţii naturale care te scapă de problemă!

Tinctura de ienupăr

Are o acţiune antiseptică, diuretică, antispastică şi cicatrizantă. Se iau 20-25 de picături de trei ori pe zi, diluate în 50 ml apă sau. Nu se administreaza mai mult de patru săptămâni fără consult medical. Diabeticii nu ar trebui să urmeze un astfel de tratament şi nici femeile însărcinate sau cei care au leziuni renale. Administrate în cantităţi mari, aceste preparate irită rinichii.

Mătasea de porumb

Prepară o infuzie din o linguriţă de mătase de porumb la o cană de apă. Bea o cană dimineaţa, cu o oră înainte de micul dejun, şi una pe parcursul zilei. Decoctul (30 g de mătase de porumb la un litru de apă) se fierbe la foc mediu două ore. Toată cantitatea se consumă pe parcursul zilei.

Fă un amestec din mătase de porumb (20 g), flori de levănţică (10 g), conuri de hamei (30 g) şi rădăcină de valeriană (10 g). Prepară o infuzie dintr-o lingură de amestec la o cană de apă. Se beau 3-4 căni pe zi. Ceaiul se poate îndulci cu miere.

Infuzia de pir

Peste o lingură de rădăcini de pir mărunţite toarnă o cană cu apă clocotită. Acoperă vasul câteva minute. Bea câte trei căni de ceai pe zi.

Află alte leacuri pentru pietrele la rinichi pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite