Cele mai importante beneficii ale pătrunjelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această plantă micuţă, mediteraneană, care dă savoare mâncărurilor tale, a fost utilizată pentru mai bine de 2000 ani în medicina tradiţională. Iată şi de ce!

Reduce riscul de cancer

Consumul regulat poate reduce riscul de cancer (piele, tract intestinal, sân şi prostată), datorită cantităţilor mari de flavonoizi, cunoscute şi sub numele de apigenină. În plus, pătrunjelul este un puternic antioxidant şi antiinflamator.

Întăreşte sistemul imunitar

Uleiul esenţial de pătrunjel s-a dovedit a fi un jucător important în lupta împotriva alergiilor persistente şi a bolilor inflamatorii autoimune.

Combate inflamaţiile

Pătrunjelul reduce inflamaţiile şi durerea asociată cu artrita. Planta conţine un ulei numit eugenol volatil, cunoscut pentru proprietăţile sale antiartritice şi antiinflamatorii, dar şi pentru că poate stopa semnificativ umflarea articulaţiilor.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite