Cereale-medicament mai puţin cunoscute
0Hrişcă, mei, secară... Ai auzit de ele, dar le-ai folosit prea puţin în dieta zilnică. Păcat, pentru aduc nenumărate beneficii sănătăţii tale.
Hrişca protejeză vasele de sânge
Cu gust plăcut, se află la graniţa dintre aliment şi medicament. Fără gluten, e bogată în calciu, fosfor, magneziu şi vitamina B. E un bun remineralizant, un aliment energetic şi nutritiv, cu rol în protecţia vaselor de sânge - de aceea este şi indicat în cazurile de fragilitate vasculară. Are un gust plăcut şi o comportare bună la fierbere. Poate fi consumată sub forma de păsat (crupe), în plăcintă, în ghiveci de legume. Făina mai poate fi folosită pentru prepararea biscuiţilor.
Din hrişcă se mai fac turtiţe sau clătite. Poţi să obţii o făină gustoasă în felul următor: prăjeşti uşor, într-o tigaie, seminţele de hrişcă, după care le macini ca pe boabele de cafea.