Medicină naturistă

articolul anterior articolul urmator

Ce remedii homeopatice ajută în tratamentul traumatismelor

1
21 Jan 2020 16:28:33
Autor: George-Andrei Cristescu

Pe stradă sau acasă, traumatismele pot apărea oricând şi la orice vârstă, mai ales iarna. Şi, uneori, se pot vindeca greu. Care sunt remediile homeopatice care pot da o mână de ajutor?

Minore sau grave, de la luxaţii şi întinderi şi până la căderi, fracturi sau tăieturi, traumatismele sunt evenimente pe care nu prea avem cum să le ocolim oricât am vrea. Procesul de vindecare a acestor traumatisme poate fi uneori foarte lent.

Metodele de tratament homeopatic îşi pot aduce contribuţia ca formă de terapie complementară cu ameliorarea simptomatologiei şi chiar grăbirea vindecării. Dr. Ileana Rîndaşu, medic homeopat, explică în ce cazuri funcţionează acest tip de tratament.

Arnica are rezultate în contuzii care au loc în urma loviturilor sau a unei căderi, cu apariţia de echimoze – vânătăi – cauzate de lezarea vaselor mici superficiale. Remediul funcţionează şi în cazul lezării părţilor moi, cu prinderea unor vase mai mari şi apariţia de hematoame.

Bellis perenis este indicat pentru contuzii la nivelul trunchiului sau a glandei mamare.

Hypericum homeopatic  - sunătoarea -  este utilîn cazul contuziilor din zone bogat inervate, cum ar fi regiunea coccigiană.

Rhus toxicodendron, în funcţie de particularităţi, se recomandă pentru entorse  - leziuni ale aparatului capsuloligamentar şi a ţesuturilor moi periarticulare. Acest remediu este considerat medicamentul homeopatic principal al entorselor. El poate contribui la vindecarea leziunilor.

Ruta graveolens se poate folosi alternativ cu arnica în cazul unor leziuni  ligamentare mai severe, cu rupturi de fibre.

Bryonia este indicată în cazul entorselor cu dureri la cea mai mică mişcare a articulaţiei.

Symphytum officinale – tătăneasă - se recomandă în fracturi  - întreruperea continuităţii oaselor, după acţiunea unor factori traumatizanţi. În situaţii de acest gen, se prescriu medicamente care ajută la consolidare, mai ales în cazul fracturilor cu consolidare întarziată. Acest remediu se  poate administra alternativ cu Calcarea phoshorica.

Symphytum este indicat în dureri osoase sau ale periostului după traumatisme.

Medicul atrage atenţia că, în homeopatie, tratamentul este indivizualizat, dată fiind simptomatologia extrem de variată a traumatismelor. „Prin urmare, automedicaţia nu se recomandă. Pentru cele mai potrivite remedii cereţi sfatul specialistului”,  recomandă dr. homeopat Ileana Rîndaşu.

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Realist
21.01.2020, 16:46:53

Nu pierd ocazia sa repet: una este medicina naturista traditionala si alta este homeopatia. Homeopatia (aia cu pastilute) este un hoax, o aiureala pseudostiintifica INVENTATA de un individ prin secolul 18 pornind de la niste idei antice (la propriu !) - reinventata in secolul XX doar pt jumuli nestiutorii de bani ! Efectiv sunt bani aruncati pe apa Sambetei - in cel mai bun caz are un efect placebo - te face sa crezi ca te simti mai bine. :)

Modifică Setările