Cum te ajută frunzele de curry să-ţi menţii sănătatea
0Frunzele de curry pot fi folosite la prepararea mâncărurilor, atât pentru a le da un plus de savoare, cât şi pentru a-ţi menţine sănătate. Vrei să ştii ce beneficii au? Iată cum acţionează substanţele din compoziţia lor.
Previn şi combat anemia
În compoziţia frunzelor de curry se găsesc fier şi acid folic, două substanţe care asigură buna funcţionare a organismului. Un nivel optim de fier previne apariţia anemiei, în timp ce acidul folic ajută la o mai bună absorţie a mineralului în organism.
Dacă suferi de anemie, consumă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, câte o curmală şi două frunze de curry.
Tratează tusea seacă, sinuzita şi congestia de la nivelul pieptului
În cazul în care suferi de tuse seacă, sinuzită sau de congestie la nivelul pieptului, poţi folosi curry pudră, deoarece abundă în vitaminale A şi C şi compuşi precum camferol, care are proprietăţi antiinflamatoare, antibacteriene, antifungice şi decongestionante.