De ce sunt valoroase seminţele
0Sunt sănătoase şi sunt la îndemână. Din păcate, cei mai mulţi dintre români preferă seminţele prăjite şi sărate celor crude, ceea ce, ca opţiune alimentară, nu e bine deloc. Dacă vrei să profiţi din plin de calitatea extraordinară a seminţelor, trebuie să le consumi crude.
Seminţele sunt bogate în magneziu, zinc, potasiu, fier, seleniu, calciu, vitaminele A, B, C, E. Pentru că sunt punctul 0 al plantelor, nu e de mirare că sunt alimente complexe. Sunt atât de dense în elemente nutritive, încât sunt foarte săţioase. Pot constitui, în sine, o masă, mai ales dacă sunt combinate între ele.
Sunt de evitat seminţele prăjite sau sărate, dar poţi să le perpeleşti 20 de secunde într-o tigaie, pe foc, pentru sporirea intensităţii aromei.
Pont
Păstrează mereu la îndemână un borcan cu seminţe crude de dovleac, unul cu seminţe de floarea-soarelui, de in, cânepă, chia şi susan. Mai ales susanul e o sursă excelentă de calciu, esenţial pentru densitatea osoasă.
Seminţe de floarea-soarelui
100 g
Calorii 584 mg
Proteine 26,5
Lipide 45 g
Carbohidraţi 22,5 g
Află pe clicksanatate.ro ce beneficii aduc seminţele sănătăţii