Detoxifierea rinichilor: 7 remedii eficiente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rinichii sunt cei care elimină toxinele din organism. De aceea, aceştia trebuie curăţaţi periodic, pentru o bună funcţionare

Alimentele tot mai aditivate cu potenţiatori de arome, gust şi diferşi conservanţi, aerul poluat şi somnul dezordonat pot fi o provocare prea mare pentru funcţia renală de depurarea organismului.

Rinichii sunt cei care elimină toxinele după ce acestea au fost dizolvate şi secretate de ficat. Dacă rinichii devin supraîncărcaţi cu toxine, „munca” lor va fi încetinită, ceea ce va cauza deficit de energie în întregul corp, dar şi hipertensiune arterială, ca urmare a creşterii cantităţii de lichid în sânge.

Complicaţiile pot fi evitate, dacă rinichilor li se acordă, periodic, puţin ajutor. Iată câteva dintre cele mai eficiente soluţii naturale pentru purificarea renală:

Sucul de pastârnac – se ia pe stomacul gol, nediluat, câte 30 -50 ml o dată pe zi, timp de 15 zile.

Amestec de suc de morcov, ţelină şi pătrunjel (în proporţie de 9:5:2) – se bea câte o jumătate de pahar de trei-patru ori pe zi, timp de două săptămâni.

Ceai de măceşe - fierbe două linguri de fructe în 200 ml de apă timp de 15 minute, lasă să se răcească, strecoară şi bea câte o treime de pahar de trei ori pe zi.

Ginkgo biloba şi genţiana (sub formă de capsule, extract şi/sau infuzii) - intensifică circulaţia sanguină la nivelul rinichilor, au proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii.

Frunzele de strugurii ursului – au efect astringent, antiseptic şi diuretic, tonifiind organele aparatului urinar în ansamblu; se folosesc sub formă de infuzie.

Mătasea de porumb, urzica şi frunzele de păpădie – infuzia combinată din aceste plante dă rezultate bune mai ales dacă toxinele s-au cristalizat, formând nisip sau pietre.

Coada calului – e recomandată ca infuzie, băi de şezut şi băi de şezut cu aburi; are rol de tonifiere şi curăţare atât a rinichilor, cât  şi a vezicii urinare.
 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite