Medicină naturistă

articolul anterior articolul urmator

Extractul din sâmburi de struguri încetineşte formarea cheagurilor de sânge

0
6 Oct 2019 15:57:51
Autor: Daniela Serb
Strugurii conţin substanţe care ajută organismul să-şi menţină sănătatea
Strugurii conţin substanţe care ajută organismul să-şi menţină sănătatea

Extractul din sâmburi de struguri este unul dintre cele mai interesanţi antioxidanţi naturali. Ce beneficii aduce el sănătăţii.

Extractul din sâmburi de struguri este un eficient distrugător de radicali liberi, bogat în flavonoide şi considerat mai puternic decât vitamina C şi vitamina E, această substanţă ajută la buna circulaţie a sângelui prin împiedicarea distrugerii colagenului de care au nevoie membranele celulare.

De asemenea, poate avea un efect similar aspirinei asupra sănătăţii inimii, încetinind formarea cheagurilor de sânge. Proantocianidele – compuşii activi din sâmburi de struguri – pot în plus, să protejeze ochii şi să ajute în prevenirea glaucomului şi a degenerescenţei maculare, precum şi a altor probleme de vedere.

Potrivit Noii biblii a vitaminelor, coordonată a de farmacologul dr. Earl Mindell, există indicii că aceşti compuşi activi pot proteja organismul de efectele dăunătoare ale radiaţiilor şi ale unot tipuri de chimioterapie.

Doza recomandată este de 50 de miligrame, de două ori pe zi.

Atenţie însă! Datorită potenţialului său de întârziere a coagulării sângelui, trebuie oprită administrarea cu cel puţin două săptămâni înainte de orice fel de operaţie sau de intervenţie stomatologică. Extractul este contraindicat persoanelor care iau medicamente anticoagulante, antiplachetare sau care suferă de afecţiuni hemoragice.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările