Gălbenelele, plantă de leac în bolile femeieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Datorită acţiunii emoliente, infuzia de gălbenele poate fi întrebuinţată de femeile aflate la menopauză
Datorită acţiunii emoliente, infuzia de gălbenele poate fi întrebuinţată de femeile aflate la menopauză

Există numeroase plante care, prin acţiunea lor calmantă, antiinflamatorie şi dezinfectantă, sunt de ajutor pentru prevenirea şi chiar pentru tratarea unor probleme specific feminine.

Soluţie în caz de leucoree

Gălbenelele sunt un remediu pe care poţi conta când vine vorba de bolile femeieşti. Planta este folosită pentru spălăturile locale: se face o infuzie cu ajutorul a 10 g de flori la 100 ml de apă clocotită (se lasă la infuzat jumătate de oră).

Gălbenelele au o acţiune antiinflamatoare şi calmantă, fiind de mare ajutor şi în tratarea unor afecţiuni genitale, precum leucoreea, tricomonaza şi candidoza. Pentru o bună igienă locală, precum şi în caz de secreţii vaginale anormale, se poate folosi şi infuzia de pelin, plantă cu efect antiseptic, obţinută din 2 linguriţe de plantă la 200 ml de apă fiartă.

Coada-şoricelului, remediu în anexită

Datorită proprietăţilor calmante şi, în acelaşi timp, dezinfectante, infuzia de coada-şoricelului este benefică în menţinerea unei bune igiene intime. Infuzia se obţine din 3 linguri de plantă la 500 ml de apă clocotită.

Băile de şezut şi spălăturile cu astfel de infuzie ajută şi la tratarea secreţiilor vaginale, a anexitelor şi, datorită acţiunii calmante la nivelul mucoasei anorectale, sunt recomandate şi în tratarea hemoroizilor. De asemenea, spălăturile intravaginale cu infuzie de coada-şoricelului sunt indicate şi pentru rănile pe col.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite