Medicină naturistă

articolul anterior articolul urmator

Ginsengul stimulează activitatea fizică şi mentală. Cum trebuie administrat

2
11 Mar 2019 15:21:42
Autor: George-Andrei Cristescu
Extractele din ginseng au efecte antitoxice
Extractele din ginseng au efecte antitoxice

Preparatele pe bază de ginseng sunt recomandate ca tonice generale, energetice şi ca stimulente ale activităţii cognitive.

Ginsengul este util mai ales persoanelor care depun eforturi intelectuale mari, precum şi sportivilor de performanţă.

Studiile clinice au arătat că extractele au acţiune antitoxică şi protectivă, fiind utile şi la înlăturarea efectelor intoxicaţiilor cu alcool sau cu alte substanţe nocive, potrivit „Ghidului plantelor medicinale de la A la Z“, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor.

Potrivit aceleiaşi surse, mulţumită acţiunii imunostimulatoare şi favorabile asupra memoriei, aceste preparate, în asociere cu alte substanţe, sunt considerate remedii în fenomenele de îmbătrânire. Preparatele pe bază de rădăcini de ginseng se recomandă şi în afecţiunile cardiovasculare, în ischemie la nivel cerebral şi în ischemie renală. Alte recomandări se referă la acţiunea de reducere a glicemiei, efectul durând timp de patru ore după administrare. S-a mai constatat că preparatele pe bază de ginseng previn formarea leziunilor în ulcerul gastric.

Fitocomplecşii din ginseng au acţiune antioxidantă asupra radicalilor liberi. S-a semnalat şi acţiunea împotriva impotenţei masculine datorită producerii de nitrozizi în corpii cavernoşi, ceea ce justifică recomandările în această direcţie.

50 de miligrame, de trei ori pe zi, la persoanele în vârstă

Se administrează doar sub formă de preparate precis dozate şi standardizate.

Persoanelor de vârsta a doua sau a treia li se administreazâ câte 50 miligrame de trei ori pe zi, timp îndelungat, pentru efectele împotriva senilităţii, cu efecte benefice asupra memoriei, asupra funcţiei imunitare la nivelul corticosuprarenal şi asupra activităţii circulatorii, această cură reducând număiul dc crize de angină pectorală şi al extrasistolelor ventriculare.

Potrivit FDA, dozele excesive pot da stări de agitaţie şi insomnie în cazul unor persoane sensibile.

Potrivit sursei mai sus citate, întrucât nu există date suficiente, se recomandă evitarea acestor preparate de către gravid şi hipertensivi, precum şi de cei care suferă de afecţiuni cardiovasculare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ladiana stan
11.03.2019, 15:33:40

Sunt convinsă de efectele benefice ale ginsengului dar nu cred că ajunge și la noi. Din documentarele vizionate reieșea că ginseng nu prea mai există, iar ce mai este cred că ia drumul țărilor bogate.Am mari îndoieli ca cel comercializat la noi este ginseng sau poate contine doar urme din el.Atata timp cat nu este confirmată compozitia produselor vândute în plafare de către un laborator , nu vreau să-mi irosesc banii.

+2 (2 voturi)
Galeriu Crestinu
12.03.2019, 01:29:21

Pentru ca ginsengul creste foarte greu si se falsifica usor....mai bine mancati radacina de patrunjel ca nu-i rea...