Infuzia de chimion fluidizează secreţiile bronşice. Ce alte beneficii pentru sănătate mai au fructele acestei plante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infuzia de chimion se obţine dintr-o linguriţă de fructe uscate
Infuzia de chimion se obţine dintr-o linguriţă de fructe uscate

Chimionul este indicat şi pentru stimularea poftei de mâncare, precum şi în digestii deficitare. El se poate prepara atât sub formă de infuzie, cât şi sub formă de aperitiv sau supă.

Chimionul intră în compoziţia diferitelor ceaiuri, dar este folosit şi în alimentaţie. Este indicat în calmarea colicilor intestinale şi fluidizarea secreţiilor bronşice.

Infuzia se obţine dintr-o linguriţă de fructe uscate la o cană de apă şi se beau 2-3 căni pe zi.

Ca aperitiv – pentru persoanele la care consumul de alcool nu este contraindicat se poate prepara un lichior din fructe de chimion din 15 grame de fructe la 100 de grame sau miere care se încălzesc la foc domol timp de 10-15 minute.  După răcire se adaugă 500 de mililitri de alcool de cereale de 60 de grade, 100 de mililitri de apă sau 500 de mililitri de ţuică de prene de 40 de grade. Se lasă la macerat timp de 7 zila, agitând din când în când. Se filtrează şi se bea câte un păhărel de 50 de mililitri înainte de mesele principale, potrivit Ghidului plantelor medicinale şi aromatice, coordonat de dr. Ovidiu Bojor.

Supa este recomandată în dieta celor suferinzi de afecţiuni gastrointestinale şi pentru prevenirea acestora.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite