Medicină naturistă

articolul anterior articolul urmator

Merişorul combate infecţiile urinare şi previne recidivele

0
9 Apr 2020 13:36:32
Autor: Click! pentru femei
Merişorul poate reduce inflamaţia la nivelul rinichilor
Merişorul poate reduce inflamaţia la nivelul rinichilor

În tradiţia populară, ceaiul din frunze de merişor era utilizat ca remediu în episoadele de diaree, iar fructele, bogate în vitamina C, se foloseau pentru prevenirea scorbutului. În prezent, merişoarele sunt considerate în primul rând un adjuvant în caz de afecţiuni ale căilor urinare.

Merişorul pare să exercite o acţiune antiinflamatoare şi antioxidantă datorită compoziţiei bogate în substanţe precum mangan, antocieni şi flavonoide. Studiile au arătat că sucul din fructe de merişor băut 6 luni la rând le este util mai ales femeilor, pentru că le scade cu 20% riscul de recidivă în cazul infecţiilor urinare. Alte studii arată că infecţiile urinare cronice se tratează cu succes cu ajutorul sucului de merişoare (1 pahar pe zi), consumat alături de medicaţia recomandată de specialist. De asemenea, merişorul poate reduce inflamaţia la nivelul rinichilor. Iniţial, cercetările indicau că aciditatea merişoarelor este motivul posibil pentru care aceste fructe au efect antibacterian, însă ulterior s-a concluzionat că alta este componenta cea mai importantă. Merişoarele conţin o substanţă care acoperă pereţii rinichilor, vezicii urinare şi tubului colector, împiedicând astfel acumularea de bacterii în ţesuturi.

Poate scădea grăsimile din sânge

Deşi este nevoie de cercetări aprofundate, merişorul s-a dovedit util pentru unele persoane cu colesterol şi trigliceride mărite, reducând valorile acestora după 3 luni. Tinctura de merişor, care acţionează cel mai rapid în scăderea  grăsimilor sangvine, este disponibilă în magazinele naturiste sau se poate prepara acasă.

Citeşte continuarea aici

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările