Nalba – o plantă, patru remedii naturiste de ajutor în tratamentul infecţiilor şi al tusei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiul de nalbă diminuează senzaţia de sufocare după tuse
Ceaiul de nalbă diminuează senzaţia de sufocare după tuse

Aliat valoros în lupta cu infecţiile respiratorii, nalba este inclusă în compoziţia multor remedii prescrise, deopotrivă, de medici alopaţi şi naturişti, în caz de faringite, laringite, traheite, bronşite.

În trecut, planta ocupa un loc de cinste în bucătărie şi era consumată în salate şi mâncăruri. Dintre toate speciile, nalba de pădure (Malva sylvestris) este cea mai eficientă când vine vorba despre tratamente naturiste. Nalba-mare, nalba-de-grădină şi nalba-mică aduc, de asemenea, beneficii importante pentru sănătatea sistemelor pulmonar şi digestiv. De la nalbă se folosesc atât florile, cât şi frunzele şi rădăcina, deoarece toate conţin cantităţi semnificative de mucilagii, antocianozide, vitaminele A, B1, B2 şi C. Astfel, remediile pe bază de nalbă sunt recomandate pentru acţiunea emolientă, antiinflamatoare şi expectorantă. Unii medici fitoterapeuţi o consideră eficientă în caz de inflamarea căilor respiratorii, de infecţii renale şi de tulburări gastrointestinale.

Infuzia are rol benefic în ASTM

Tulburările de digestie cum este constipaţia, fie că vorbim despre afecţiune recentă sau cronicizată, pot fi combătute cu tinctură din flori şi frunze de nalbă. Poţi achiziţiona preparatul gata făcut din magazinele naturiste sau poţi face tinctură de nalbă în casă. Trebuie să ai la îndemână frunze şi flori uscate şi mărunţite şi alcool alimentar. Iată reţeta!

Citeşte continuarea aici

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite