Patru alimente care te ajută să combaţi artrita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artrita reumatoidă reprezintă o inflamaţie a articulaţiilor, foarte dureroasă, care afectează între 0,5 şi 1% din populaţia mondială, după cum arată ultimele studii din lumea medicală. Tocmai din acest motiv, o alimentaţie sănătoasă şi consumul de alimente naturale este recomandat celor care vor să evite această problemă cu care se confruntă organismul nostru.

Artrita este adesea acompaniată de cinci semne: durere, tumefacţie, temperatură locală crescută, înroşirea tegumentelor periarticulare şi limitarea funcţiei articulaţiei implicate. Când simţi toate acestea, trebuie să merg la medic şi, de asemenea, să te orientezi spre alimente bogate în vitamine.

1.Coacăzele negre

Principala vitamină a coacăzelor negre este retinolul şi  vitamina E. La acestea se adaugă nivelul de vitamina C, coacăzele fiind o sursă extrem de bogată de vitamina C – conţin de trei ori mai mult decât portocalele – şi compuşi fenolici, în special antociani.

Coacăzele sunt recomandate mai ales persoanelor care suferă de artrită, reumatism şi gută pentru că acţionează împotriva hipertensiunii arteriale, tratează tuberculoza pulmonară şi faringitele granulomatoase.

2.Cireşele

Celor care suferă de artrită şi gută le este recomandat să adauge cireşe la dieta lor, pentru că reduce durerea intensă asociată cu aceste boli. Excesul de acid uric în sânge este cauza durerilor chinuitoare care provoacă umflăturile, inflamaţiile şi sensibilitatea crescută.

Prin consumul a cel puţin două ceşti de cireşe zilnic, acidul uric este redus cu 15% . Aşadar, adăugarea cireşelor în alimentaţie poate aduce un surplus de zinc.

3.Mierea

Cei care suferă de artrită pot încerca şi o dietă bazată pe consumul de miere cu scorţişoară. Astfel, într-o cană e bine să fie pusă apă călduţă peste care putem pune 2-3 linguriţe de miere şi puţină scorţişoară. Dacă vrem să fie mai gustos merge şi cu ceai cald din coji de nuci.

4.Prunele

Combat artrita reumatoidă, datorită cantităţii impresionante de vitamaina C. Un studiu făcut pe 20.000 de persoane susţine că o suplimentare a vitaminei C din alimentaţie atrage după sine o reducere de peste 40% a frecvenţei puseurilor reumatice.

Fumatul, diabetul, hipertensiunea sau excesul de colesterol sunt factori de risc privind apariţia acestei boli. Speranţa de viaţă mai mare, dar, de asemenea, schimbarea stilului de viaţă, inclusiv lipsa mişcării fizice, pare a explica progresul acestei boli a arterelor, care afectează în special persoanele în vârstă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite