Remedii din natură pentru prevenirea şi combaterea răcelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiul de lămâie este un bun remediu natural împotriva răcelii. FOTO: Shutterstock
Ceaiul de lămâie este un bun remediu natural împotriva răcelii. FOTO: Shutterstock

Schimbările bruşte de temperatură ne afectează pe toţi fiindcă fără să dorim avem parte de mici răceli sau chiar de o gripa supărătoare, ceea ce ne face pe unii dintre noi să apelăm la medicamente, în timp ce alţii aleg varianta remediile naturiste.

O alternativă la tratamentele clasice o reprezintă întărirea imunităţii prin metode naturale, folosind în alimentaţie multe fructe şi legume proaspete sau utilizând substanţe naturale cunoscute pentru proprietăţile lor de combatere a răcelilor. Iată mai jos patru tipuri de soluţii simple de alimente pe care le putem urma pentru a preveni şi trata răcelile de sezon.

1.Ceai de lămâie

Lămâia este cunoscută pentru faptul că ajută la tratarea rapidă a răcelii sau gripei, datorită conţinutului său foarte bogat în vitamina C. Medicii spun că această vitamină luptă cu orice fel de infecţii, deoarece ajută la întărirea sistemului de apărare al organismului, lămâile fiind un antiseptic şi antiinflamator. Ceaiul făcut din acest tip de fruct este bun pentru sistemul respirator, precum şi pentru oferirea unui surplus de energie pentru corpul slăbit.

2.Ceai de coji de nuci

Ceaiul din coji de nuci are rolul de a calma tusea. Pentru fiecare cană de ceai pe care o dorim este bine să punem aproape o mână de coji de nucă. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, şi neîndulcit.

3.Siropul de ridiche neagră cu miere de albine

Ridichea neagră este o rădăcinoase cu un conţinut bogat in zaharuri, vitamine A,B,C, celuloza ţi substanţe minerale ca magneziu, sulf, calciu. Din cele mai vechi timpuri ridichea neagra se foloseşte cu succes la tratarea indigestiilor şi tusei. Pentru o maximizare a efectului ridichii negre, în partea superioară acesteia este indicat să fie pusă miere, nu zahăr, iar siropul rezultat să fie consumat de cel puţin trei ori pe zi.

4.Usturoiul

Studiile au confirmat faptul ca usturoiul conferă un gen de invulnerabilitate la gripă. Secretul acestuia este reprezentat de substanţele pe care le conţine şi care au proprietatea de a distruge virusurile şi bacteriile, ţinând la distanta infecţiile respiratorii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite