Remedii naturiste pentru tratarea laringitei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mierea zaharisită este indicată pentru a diminua durerile cauzate de laringită. FOTO: Shutterstock
Mierea zaharisită este indicată pentru a diminua durerile cauzate de laringită. FOTO: Shutterstock

Laringita este o infecţie produsă de inflamaţia, iritarea sau folosirea excesivă a corzilor vocale care aparţin laringelui.

Laringita poate avea la bază numeroase cauze, cele mai comune fiind: infecţia tractului  superior (ciroze respiratorii şi gripă), folosirea în mod excesiv a corzilor vocale sau substanţele iritante (fumul sau substanţele chimice).

Inflamaţia corzilor vocale poate duce la pierderea completă a vocii pentru perioade temporare scurte.

Una din cele mai cunoscute reţete naturiste constă în consumul ceaiului din flori de lumânărică, două căni de ceai cald, nu fierbinte, fiind indicate. Acest tip de ceai este bun pentru fluidificarea secreţiilor bronşice.  

O altă soluţie recomandată pentru ameliorarea şi tratarea laringitei este gargara cu infuzie de muşeţel sau pătlagină, precum şi inhalaţiile cu abur de muşeţel, mentă şi lavandă.

Mierea şi propolisul sunt alimente esenţiale şi indicate în tratarea a numeroase afecţiuni, laringita fiind printre acestea. Propolisul poate fi consumat sub forma soluţiilor realizate cu alcool, de două ori pe zi aproape 20 de picături fiind indicate a fi consumate prin amestecarea lor în lapte sau ceai. În schimb, mierea zaharisită e bună pentru a fi consumată de cât mai multe ori. Pe lângă mierea zaharisită, o altă variantă înaintată de medici este consumul fagurilor de miere de albine, aceştia fiind mestecaţi precum guma.

Dintre fructe, lămâile sunt o sursă importantă de vitamina C, dar în acelaşi timp sunt un bun antiseptic şi antiinflamator.

Pe lângă fructe, există şi un tip de legume la care apelăm de numeroase ori când există afecţiuni ale gâtului, anume ridichile negre. Sucul de ridiche neagră este preparat prin scobirea unei părţi a ridichii şi adăugat miere sau zahăr. Lichidul obţinut după câteva ore este consumat ca un sirop medicinal.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite