Reţete naturale care calmează tusea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accesele de tuse pot fi calmate cu remedii din plante
Accesele de tuse pot fi calmate cu remedii din plante

Ai face orice ca să scapi de tusea chinuitoare? O poţi îmblânzi cu remedii naturale cu acţiune expectorantă şi calmantă.

Tusea este modalitatea prin care organismul răspunde la diverşi stimuli de la nivelul căilor respiratorii. Cel mai frecvent, tusea este simptom prezent în infecţiile virale, precum răceala sau gripa, caz în care dispare după cel mult 2 săptămâni. De ajutor în acest caz sunt remediile cu acţiune calmantă, emolientă, antibiotică şi sedativă.

Ceai de grepfrut

În stadiile incipiente ale unei răceli însoţită de tuse, încearcă următorul remediu: ia un grepfrut de dimensiuni medii, splală-l foarte bine, lasă-l cu tot cu coajă şi taie-l în patru. Pune-l într-o oală cu apă 500 ml şi lasă-l să fiarbă câteva minute. După ce s-a mai răcit, adaugă 1 lingură de miere şi bea ceaiul obţinut. Substanţele din acest ceai au acţiune calmantă în durerea de gât.

Amestec calmant

Iată o reţetă de sirop pe care îl poţi pregăti uşor acasă. Încălzeşte ½ ceaşcă de ulei de măsline, iar când se mai răceşte, adaugă 1 ceaşcă de miere şi şi 4 linguri de suc de lămâie. Agită energic, timp de câteva minute, până când amestecul capătă consistenţa unui sirop. Pentru a calma tusea, ia 1 linguriţă de sirop, la fiecare 2 ore. 

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul acţionează ca antiinflamator şi, de aceea, ceaiul din această plantă calmează durerile de gât şi tusea uscată. O cană pe zi combate problemele respiratorii şi întăreşte şi imunitatea. Ghimbirul conţine calciu, fier, magneziu, proteine, vitaminele C, E şi B6, iar uleiurile volatile au efecte analgezice, sedative şi antitermice.

La 1 litru de apă fiartă adaugă o bucată de ghimbir de 3-4 centimetri, dată pe răzătoare. Ca să îndulceşti ceaiul, foloseşte miere. Îţi poţi face şi un sirop, la fel de eficient: alege o rădăcină de dimensiuni medii şi dă-o pe răzătoare. Fierbe-o într-un litru de apă, timp de 45 minute, apoi strecoară lichidul. Adaugă o lingură de miere şi una cu suc de lămâie. O linguriţă de sirop pe zi este suficientă.

Piper negru şi miere 

Piperul negru combate tusea şi reduce simptomele răcelii, iar mierea are efect antibiotic. Pune 1 linguriţă de piper negru într-o cană, toarnă apă clocotită peste, acoperă cu o farfurie şi las-o aşa timp de 15 minute. Când se mai răceşte, adaugă 2 linguri de miere şi bea ceaiul piperat.  

Citeşte mai multe în clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite