Medicină naturistă

articolul anterior articolul urmator

Siropuri naturale pentru imunitate la copii

0
24 Nov 2015 14:34:12
Autor: Steluta Indrei
Siropuri naturale pentru imunitate la copii  FOTO Arhivă
Siropuri naturale pentru imunitate la copii  FOTO Arhivă

Cum îţi poţi ajuta copilul să nu mai răcească imediat ce îl duci la grădiniţă? Îl hrăneşti sănătos, doarme suficient, se joacă în aer liber, dar totuşi răcelile se ţin lanţ? Încearcă şi siropurile naturale pentru imunitate la copii.

Scenariul se repetă în fiecare sezon de toamnă-iarnă: copilul merge câteva zile la grădiniţă, de unde se căptuşeşte cu tuse, secreţii nazale, roşu în gât, febră. Nopţi nedormite, suferinţă, vizite la medic, tratamente... În sfârşit, copilul stă acasă o săptămână sau două până se face bine, iar îndată ce se întoarce în colectivitate, o ia de la capăt. Pentru ca aceste episoade să devină mai rare şi mai puţin grave, medicii fitoterapeuţi susţin că o soluţie bună ar fi siropurile naturale pentru imunitate la copii.

Siropuri naturale pentru imunitate la copii: cătina

Cătina este prima pe listă dintre siropurile naturale pentru imunitate la copii. Supranumită „regina vitaminei C” sau „tezaurul de vitamina C”, cătina conţine de zece ori mai multă vitamina C decât portocalele, de 20 de ori mai multă decât merele şi de 80 de ori mai multă decât roşiile. Iată principalul motiv pentru care siropul natural de cătină este remediul ideal pentru creşterea imunităţii.

Siropul natural de cătină se prepară astfel: bobiţele de cătină se zdrobesc în blender, apoi se filtrează sucul obţinut, care se combină cu o cantitate dublă de miere. Siropul se păstrează în borcane din sticlă, de preferat închise la culoare, ţinute într-un loc răcoros şi ferit de lumină. Se administrează una-două linguriţe pe zi, asociat cu bucăţele de fructe sau cu apă. Este important de ştiut că siropul de cătină nu trebuie administrat copiilor după ora 18, pentru că este un produs energizant.

Siropuri naturale pentru imunitate la copii: muguri de brad

Siropul din muguri de brad sau de pin este indicat atât preventiv, pentru creşterea imunităţii, cât şi curativ, într-o gamă largă de afecţiuni respiratorii. Datorită proprietăţilor dezinfectante şi de fluidificare a secreţiilor din aparatul respirator, acest sirop este eficient în tuse şi stări gripale. Siropul din muguri de brad are efect stimulant şi revitalizant asupra organismului copiilor. Un tratament durează cel puţin o lună.

Siropul din muguri de brad se prepară tot cu miere, după următoarea reţetă: un strat de muguri, un strat de miere, altul de muguri şi tot aşa. Se lasă la macerat 1-2 luni, după care se filtrează şi se pune în sticle. Se iau una-două linguriţe de trei ori pe zi. Are efecte pozitive la copii, mai ales în cazul celor cu polipi nazali.

Siropuri naturale pentru imunitate la copii: măceşe

Siropul natural de măceşe este aliatul sistemului imunitar, dar se dovedeşte util la copii în stări de suprasolicitare intelectuală, anemie şi lipsă de vitamine. Siropul de măceşe conţine vitamine A, B1, B2, C, minerale, acizi şi enzime.

Siropul de măceşe se obţine şi se administrează la fel ca siropul de cătină.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările